„My drunk kitchen“ arba kaip gaminti su viskio buteliu
Hannah Hart tikrai nėra eilinė virtuvėje mėgstanti pasisukioti mergina. Ši videoblogerė kuria…
Savaitgalio receptas. Bulvių plokštainis su sūriu ir muskato riešutais
Tikimės, kad per ilgąjį savaitgalį neturėjote kada sukiotis virtuvėje. Pasiruošti darbo savaitei…
Savaitgalio receptas. Šaltibarščiai iš pomidorų
Savaitę ir savaitgalį užbaigiame išradingu receptu. Labai paprasta, skanu ir neįprasta -…
Restoranai viešai prabilo apie tai, kuo maitina savo lankytojus (Foto)
Ketvirtadienį, Vilniuje, restorane „Terrazza“ pristatyta atsakingų restoranų iniciatyva, prie kurios prisijungusios viešojo…
Geriausias pasaulyje sushi šefas dirba jau 76 metus
Japonų šefui Jiro Ono jau 86 – eri ir jis pelnytai laikomas…
Vilniuje šeimininkaus Rytų Azijos virėjai
Pirmą kartą birželio 1–2 dienomis Vilniuje vyksiančiose Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienose…
Psichologinė apsipirkimo pusė – esame „verčiami“ pirkti?
Daugelį žmonių nesunku apsukti aplink pirštą elementariausiais reklaminiais „perliukais“: „Pirk vieną –…
„Bulvės ant sofos“ karta – XXI a. realybė ar tragedija?
Televizorius – moderni, spalvota ir gyvenimą vagianti dėžutė. Pasaulyje vis daugėja šeimų…
Fryganės išpažintis: džiaugiuosi išsivadavusi iš lietuviško „kąžmonėspasakys“ sindromo
Po GRYNAS.lt publikuotų straipsnių apie maisto švaistymą, pamaniau, pats metas pasidalinti savo…
Geriausi pusryčiai pasaulyje: Benedikto kiaušiniai
Pasakojama, kad buvęs brokeris pavarde Benedict ieškojo pusryčių, padėsiančių įveikti klaikias pagirias…
Maistas ir vynas. Pagrindiniai derinimo principai
Protingai parinkti vyną – tai profesionalaus someljė pareiga, tačiau šito galima išmokti…
Kaip ir kodėl mes pradėjome valgyti tris kartus per dieną
Dažną lietuvį nustebina tas faktas, jog keistam Jūsų įsitikinimui, kad neva pusryčiai…
Vyrai labiau mėgsta savo motinų, o ne žmonų ruoštą maistą
Tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė vyrų labiau mėgsta savo motinų, o ne…
„Čiop Čiop“– maistas „be dramų“ (Interviu)
Apie „Čiop čiop“ jau girdėjo visi, kas mėgsta maistą, o dar daugiau…
Želė – mėgstamiausias lietuvių desertas
Želė pamažu grįžta ant lietuvių stalų ir konkurencinėje kovoje lenkia kitus skanumynus.…
Emocinis valgymas – pagrindinis antsvorio kaltininkas
„Emocinis valgymas, tai problema, kurią turi beveik kiekvienas iš mūsų. Tačiau ne…
Savaitgalio receptas. Omletas su špinatais
Savaitgalio pusryčiams siūlome lengvą, greitai paruošiamą patiekalą, kurį galima gaminti iš visko,…
Patiekalų konkursas atskleidė naujas studentų mitybos tendencijas (Foto)
Vakar, sekmadienį, Kulinarijos studijoje įvykęs studentų kulinarinis konkursas atskleidė, kad šiandien studijuojantys…
Tamsioji ir šviesioji riešutų ir džiovintų vaisių „gyvenimo“ pusė
Kasdienis ir nekasdienis mūsų maistas turėtų teikti naudą sveikatai, aprūpinti vitaminais ir…
Maistas, priverčiantis mus jaustis alkanais
Visai nesvarbu, kokį kiekį maisto jūs suvalgysite, vis vien jausitės alkanas. “Junk…
Maistas gražiai odai ir plaukams
Taigi ką valgyti ir ko vengti, kad plaukai ir oda atrodytų nepriekaištingai.…
Druska: žudikas ar atpirkimo ožys?
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sako, kad pasaulis yra ne infekcinių ligų „krizės“…
Australiškos Kalėdos kepinant saulei po papuošta palme (Foto, Interviu)
Vienas, galbūt du lėktuvo persėdimai, maždaug pusantros paros virš debesų ar lūkuriuojant…
Kas naujo maisto gaminimo pasaulyje? Burokėliai, socialumas ir kitos vingrybės (Foto)
Mada egzistuoja visur, net ir restoranų ir maisto gaminimo namuose pasaulyje, kuriame…
Maistas komedijose: ir juokinga, ir apmaudu (Video)
Maistas gali būti juokingas! Pyragas, metamas į veidą, maisto mūšis ar banano…
Kas nutinka žmogaus organizmui išgėrus stiklinę kolos
Viena stiklinė kolos iš organizmo pašalina daugybę reikalingų vitaminų, apkrauna kepenis sunkiu…
„Tasty life“: „Svarbiausia skonį jausti galvoje“ (Interviu)
Du pakvaišę kulinarijos entuziastai – Reinaldas ir Alfredas – visai neseniai Vilniuje…
B.Wansinkas: kaip priversti vaikus valgyti morkas (Interviu)
Brianas Wansinkas - išties retos specialybės atstovas, kuris specializuojasi vartotojų elgsenos ir…
„Karklė 2011” – gera muzika vaizdingoje aplinkoje (foto)
Karklės festivalis, vykęs ant vaizdingo jūros kranto, sutraukė išties nemažas minias žmonių.…
„Skanieji“ E: ar visi maisto priedai pavojingi?
Maisto priedai naudojami jau nuo senų laikų. Siekdami apsaugoti maistą nuo gedimo…