„Tasty life“: „Svarbiausia skonį jausti galvoje“ (Interviu)
Du pakvaišę kulinarijos entuziastai – Reinaldas ir Alfredas – visai neseniai Vilniuje…
B.Wansinkas: kaip priversti vaikus valgyti morkas (Interviu)
Brianas Wansinkas - išties retos specialybės atstovas, kuris specializuojasi vartotojų elgsenos ir…
„Karklė 2011” – gera muzika vaizdingoje aplinkoje (foto)
Karklės festivalis, vykęs ant vaizdingo jūros kranto, sutraukė išties nemažas minias žmonių.…
„Skanieji“ E: ar visi maisto priedai pavojingi?
Maisto priedai naudojami jau nuo senų laikų. Siekdami apsaugoti maistą nuo gedimo…
SOS – žirgų prieglaudos globotiniams ėmė trūkti maisto
Pagalbos reikia net tik šunų ir kačių prieglaudoms. Netinkamas elgesys su žirgais…
„Coca-cola” ir „Nescafe“ receptūros Rytų Europai kitokios
Pagrindiniai maisto produktų gamintojai skirtingoms Europos šalims tiekia to paties pavadinimo tačiau…
(Ne)kenksmingi desertai
Negalite be saldumynų? Bet draugė tikina, kad jų atsisakiusi tikrai pagražinsite savo…
Kenksmingiausi, bet deja skaniausi produktai
Taip yra. Tai – kas skanu, lyg tyčia yra kenksminga. Nors pasiusk.…
Tinkami deriniai: ką su kuo valgyti
Mitybos specialistai teigia, kad nuo to, kokius produktus vartosime gamindami vieną ar…
Majonezas – skonio žudikas
Mes taip pamėgome majonezą, kad jo dedame kone į visus patiekalus. Tuo…
Maistas – grėsmė vandeniui
Žemės gyventojai kasmet išmeta milijonus tonų nesuvalgyto maisto likučių tiesiog į šiukšlių…
Už maistą savaitei – nuo 3 iki 1270 litų (Foto)
Knygoje „Alkana planeta“ (Hungry Planet) fotografai Peteris Menzelis ir Faithas D‘Aluisio įamžino…
Lietuvoje – masinė panika dėl cukraus kainų. Kas kaltas?
Turbūt daugelis savaitgalį pastebėjo, kad prekybos centruose žmonės masiškai perka cukraus pakuotes.…
Žalias muilas – pražūtingame amerikietės valgiaraštyje (Foto)
Tempesttė Henderson iš Floridos per savaitę suvalgo 5 gabalėlius muilo, taip pat…
2050-ieji: kaip išmaitinsime 9 milijardus Žemės gyventojų?
XXI-ame amžiuje žmonijos laukia net trys su žemės ūkiu ir maistu susiję…
Kirmėlės šokolade su riešutais – dėl vartotojų kaltės (video)
Vienas lietuviškas portalas šiandien paskelbė apie „Vilniaus pergalės“ juodajame šokolade su riešutais…
Molekulinė gastronomija: ką valgysime rytoj?
Virtuvėse įsivyravo nauja mada. Dabar vyriausiasis virėjas savo klientams gali pasiūlyti, pvz.,…
Mano pusryčiai – dieta
Dietos – pavojingas žaidimas su sveikata ir psichika, todėl specialistai pataria nepasiduoti…
Sveika mityba: devyni būdai sutaupyti
Taupyti maistui verčia tuštėjanti piniginė, tačiau skatina gyvenimo būdas ir noras visur…
„McDonald’s” bandys paneigti nesveiko maisto stereotipą
„Junk food” taip angliškai vadinamas nesveikas maistas, lietuviškai - „šlamštmaistis” arba „mėšlainis”.…
Naudingi receptai Helovino gurmanams (Foto)
Dauguma žmonių Helovino patiekalai asocijuojasi su cukriniais pirštais, šokoladinėmis išsprogusiomis akimis su…