Now Reading
Vestuvių fotografai: TOP 10

Vestuvių fotografai: TOP 10

Vestuvių fotografai: TOP 10

Ne, tai tikrai ne geriausio Lietuvoje vestuvių fotografo rinkimai. Išrinkti vieną būtų per daug sudėtinga ir nesąžininga, nes jų yra daug ir labai gerų.

Užuot tai dariusi mūsų redakcija ilgai naršė po internetą, rinkosi, lygino, žiūrėjo nuotraukas ir galų gale nusprendė pateikti savo kuklią nuomonę apie originaliausius ar kuo nors išsiskiriančius fotografus. Atidžiai peržvelgėme daugiau nei 100 žinomiausių fotografų (www.wed.lt, klausinėjome draugų, pažįstamų, atsižvelgėme į skaitytojų rekomendacijas, išsakytas laiškuose) nuotraukas. Ir sudarėme dešimtuką. Fotografai pristatomi bet kokia tvarka, nes visi iki vieno verti pirmosios vietos už išskirtinumą ir ženklą, kurį palieka vestuvių fotografijos istorijoje. Nuoširdžiai sakome, kad buvo be galo sunku – patys nustebome, kiek daug šaunių fotografų yra Lietuvoje. Trumpai ir kaip įmanoma objektyviau pamėginome aprašyti jų išskirtinumus, nuotraukų stilių, fotografavimo specifiką. Beje, savo kailiu pajautėme, koks vargas nuotakoms rasti tą vienintelį… fotografą.

Aleksandras Babičius ir Irina Belčikova

Dažnai tituluojami vestuvių reportažo meistrais, Aleksandras ir Irina išsiskiria nepriekaištingai natūraliomis ir tvarkingomis nuotraukomis. Fotografai vestuvių reportažais lepina ne tik lietuvius, bet ir aplinkinių šalių (Lenkijos, Čekijos ir t. t.) jaunavedžius. Šie žmonės jau prisijaukino šviesą, kuri dirba jiems ir jauniesiems. Tik reikia prisiminti – didelė kaina nereiškia, kad gausite viską, ko norėsite: režisuotų nuotraukų ir pagražintų spalvų nesitikėkite.

Victor Morozov

Meninė fotografija. Milžinišku polėkiu, grakštumu ir elegancija dvelkiantys Viktoro darbai ne pirmus metus mus stebina. Viktoro braižą galima lengvai atskirti iš besiplaikstančių vėjyje vestuvinių suknelių ir dinamikos. Nelabai priimtina konservatyviems ir senesnio „sukirpimo“ jauniesiems.

Viktorija Vaišvilaitė

Moters ir mamos žvilgsnis į pasaulį visada kitoks: šiltesnis, intymesnis, jausmingesnis. Būtent tuo išsiskiria Viktorija. Gavusi ne vieną apdovanojimą tiek už vestuvines fotografijas, tiek už kitų žanrų fotodarbus, ji toliau stebina savitu požiūriu į fotografiją. Vestuvės – puiki proga perteikti nuoširdžiausius jausmus. Tai daryti ji sugeba puikiai. Tiesa, savo stiliaus jai primesti Jums tikrai nepavyks.

Eigirdas Scinskas

Pirmas žodis, iškylantis pamačius jo nuotraukas – „fashion“. Taip, tai tikrų tikriausia mada. Ir ji velniškai tinka vestuvėms. Pažvelgus į jo klientus matyti, kad Eigirdą renkasi išskirtinės poros. O ką gauname, kai išskirtinę porą fotografuoja „fashion“ fotografas? Pamatyti galite jo tinklalapyje. Vien ko vertas projektas „Bėganti nuotaka“. Tikrai originalu! Žinoma, naivu tikėtis, kad keli šimtai vestuvių nuotraukų tiks „Vogue“ viršeliui.

Albert Pocej

Dar palyginti neseniai į vestuvių sferą įžengęs fotografas sėkmingai skinasi kelią ir po truputį atranda subtilų braižą. Išskirtinumas – nuotaikingos ir saulėtos nuotraukos. Saulėtos ir tiesiogine prasme, ir perkeltine – perteikiamas šviesumas, pozityvumas. Sunku patikėti, kad tokius dalykus galima perteikti vaizdais. Stebimės ir linkime neišsikvėpti.

Kęstas Masilionis

Nuotraukos išskirtinės… Erdve, plačiu žvilgsniu sukuriami magiški vaizdai. Taip pat užburia gražios akimirkos, nuotraukų retušavimas randant aukso viduriuką tarp natūralumo ir sodrių, ryškių spalvų, jų tonų.

Vilmantas Žilinskas

Stebina tai, kad Vilmantas už kai kuriuos šiame sąraše esančius fotografus yra jaunesnis kone dvigubai. Nepaisant to, jau dabar šio fotografo darbai niekuo nenusileidžia, o gal ir lenkia senų vilkų darbus. Tinklalapio adresas puikiai atspindi nuotraukas. Jos žavios, originalios ir keliančios geras emocijas, romantiškus jausmus. Reportažinis stilius suderintas su meniniu pastatyminiu. Džiugu, kad išvengta kičo. Labai smalsu, ką išvysime dar po kelerių metų, nes perspektyvos milžiniškos.

Rimantas Steponavičius

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gražių portretų ir juodai baltų nuotraukų meistras. Užfiksuotos romantiškos ir jausmingos akimirkos priverčia stabtelėti prie kiekvienos nuotraukos. Stilius labiau reportažinis, nors ši sąvoka labai slidi. Visiškai netinkamas variantas režisuotų nuotraukų mėgėjams.

Vaidas Garla

Tinkamiausias žodis Vaido originalumui apibūdinti ir yra originalumas. Nuotaka ant „britvos“? Kodėl gi ne. Nuotaka dykumos smėlynuose? Dar geriau! O gal ant limuzino kapoto? Originalios idėjos, subtilus humoras ir netikėtumas. Trys dalys, Vaidą išskiriančios iš kitų fotografų ir veide išraitančios mielą šypsenėlę grožintis jo nuotraukomis ir stebintis išradingumu.

Elzė ir Romanas

Iš kitų fotografų išsiskiria stilizuotomis nuotraukomis. Jų kūriniuose dominuoja pastelinės, švelnios, lengvos spalvos. Daug sentimentalių smulkmenų, pagražinimų, dekoracijų. Tai suteikia nuotraukoms jaukumo ir mielumo. Vyrauja pastatyminis ir režisuotas stilius, dauguma nuotraukų atsakingai ir estetiškai paruoštos, tarsi natiurmortai. Vis dėlto smalsu, ar galima gauti neretušuotų nuotraukų?

Štai ir viskas. Prašome neliūdėti tų, kurie nepakliuvo į šį sąrašiuką. Lai tampa tai akstinu kurti ką nors originalaus ir savito. O nuotakoms primename: pats laikas pradėti fotografo paieškas. Tikimės, kad šis straipsniukas padės nepaklysti fotografų jūroje. Sėkmės!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top