Now Reading
Aktualios muzikos gidas (14): Bat for Lashes, Nelly Furtado, AVaspo ir kt.

Aktualios muzikos gidas (14): Bat for Lashes, Nelly Furtado, AVaspo ir kt.

Aktualios muzikos gidas (14): Bat for Lashes

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Bat for Lashes

Šios savaitės gido popsiškumo neužgoš net „AVaspo“. Na ir tegul.

Bat for Lashes – Marilyn
 
Britų sapnų pop’o kūrėja „Bat for Lashes“ toliau meta malonias užuominas apie tai, kad jos sugrįžimas šiemet bus vienas įdomiausių salose. Pirmasis singlas „Laura“ buvo tiek garso, tiek vaizdo šedevras. Dabar turime „Marilyn“ dainą, skirtą garsiausiai pasaulio blondinei. „Lauros“ aukštumų pasiekti nepavyko, bet filmo „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ žemumų taip pat. Kūrinys, po kurio albumo „The Haunted Man“ laukiame dar labiau. Oficiali jo išleidimo data – spalio 15-oji.


 
Robbie Williams – Candy
 
Žinant, koks populiarus Lietuvoje yra šis „Take That“ gražuolis, ignoruoti jo sugrįžimą į sceną būtų nesąžininga tų skaitytojų, kurie klauso „M-1“ ar „Radiocentrą“ atžvilgiu. Kol šios dainos dar negirdėjote per radiją, pristatome ją aktualios muzikos gide. Pavadinimas atitinka turinį: „Candy“.

 

Nelly Furtado – Spirit Indestructible
 
Dar viena dainininkė, per ilgus metus užsitarnavusi didelį populiarumą Lietuvoje. Kitą savaite ji išleidžia penktąjį savo albumą „The Spirit Indestructible“. Titulinė daina šiuo metu yra šviežiausias jo singlas:

Green Day – Nuclear Family
 
Apie „Green Day“ girdėsime vis daugiau ir daugiau – kaip žinia, nuo šio rugsėjo iki kitų metų sausio pop-panko veteranai žada išleisti albumų trilogiją ¡Uno!, ¡Dos! ir ¡Tré!. Vieną po kitos jie mums pristato naujas dainas, kurios, nors ir neprilygsta „Basket Case“ ar netgi „Wake Me Up When September Ends“, yra tiesiog geros savo žanro dainos. „Green Day“ nebeieško naujovių, ką jie darė 2004-aisiais super sėkmingame albume „American Idiot“. Dabar jie tiesiog groja muziką, kuri jiems patinka. Naujausia, rugsėjo 12-ąją viešai pristatyta grupės daina – „Nuclear Family“:

2:54 – Killer
 
Šias merginas jau matėme šiųmečiame „Positivus“ festivalyje Latvijoje. Nuo to laiko jos toliau stiprina savo pozicijas tarp jaunų Jungtinės Karalystės grupių, kartu išlikdamos ištikimos savo skambesiui, kuriame nėra vietos nė vienam saulės spinduliui. „2:54“ neša tamsą, bet ji yra labai patraukli. Taip skambėtų „the xx“, jei būtų roko grupė. Naujausias jų kūrinys – „Killer“. Jo originalas priklauso britų acid house DJ’ėjui „Adamski“:

 
AVaspo – Vokalistės mirtis
 
„AVaspo“ visada kūrė tokias dainas, kurių norisi klausytis būnant vienam – 9 iš 10 atvejų artimieji jų mažų mažiausiai nesupras. Tačiau sulig naujuoju kūriniu „Vokalistės mirtis“ grupė peržengė pati save ir nuėjo kažkur post-muzikos link. Gabrielės balsas tampa vyro balsu, Vlado būgnai muša tiesiai į smegenis. Visa tai vizualizuoja klipas, kuris, nors ir atrodo labai amateur, vis tiek geba pagauti ir palieka stiprią, bene Aphex Twin’išką emociją. Šešios minutės nepatogios muzikos. Rekomenduojama klausyti iš karto po Robbie Williamso:
 
Proper Heat – The Move
 
„Vilnius Temperature“, jau padovanoję Lietuvos muzikai per keturias dešimtis vaizdo klipų, vis dar sugeba nustebinti. Praėjusią savaitę estus „Elephants from Neptune“ jie filmavo plaukiančius Nerimi, o šią savaitę savo filmuojamą grupę sodino į vieną iš senųjų Vilniaus troleibusų. Laimė atiteko šiemet albumą išleidusiems vietiniams synthpoperiams „Proper Heat“. Viskas skambėjo smagiai, atrodė dar smagiau:


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top