Now Reading
Aguoninis pyragas

Aguoninis pyragas

Aguoninis pyragas

Jums reikės: 

Tešlai: 

250 gr. sviesto
250 gr. miltų
250 gr. cukraus
50 gr. bulvių krakmolo
5 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių 

Įdarui: 

500 g aguonų
250 g cukraus
2 kiaušinių
10 g mielių
migdolų esencijos

Kaip gaminti:

See Also
Jautienos šašlykas

Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios, baltos masės. Toliau maišant sudėti trynius, miltus, prieš tai išmaišytus su kepimo milteliais, o galiausiai – išplaktus baltymus.
Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2-3 kartus permalti mėsmale, sudėti cukrų, trynius, sutrupinti mieles, aliejų ir išmaišyti. Po to atsargiai supilti iki standumo išplaktus baltymus.
Į siaurą kepimo skardą sudėti pusę tešlos, tada – aguonų masę ir ant viršaus – likusią tešlą.
Kepti 45 min, 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt