1.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 8 gruodžio, 2024

Morkų ir apelsinų sriuba

Ingredientai:

6 morkos
1 svogūnas
3 v. š. alyvuogių aliejaus
5 cm imbiero šaknies
1 v. š. maltų kuminų
1 v. š. maltos kalendros
1,5 l vandens
1 vištienos sultinio kubelis
1,5 v. š. tarkuotos apelsino žievelės
1 stiklinė šviežiai spaustų apelsinų sulčių
druska
paprikų milteliai
grietinėlė

Gaminimas:

Morkas supjaustyti griežinėliais, svogūnus smulkiai supjaustyti.

Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, morkas sutarkuotą imbierą, kuminus, kalendrą ir troškinti virš mažos ugnies apie 3 minutes. Supilti vandenyje išmaišytą knorr sultinį, sudėti apelsinų žieveles ir virti apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.

Tuomet supilti apelsinų sultis, paskaninti druska bei paprikų milteliais ir pavirti dar apie 5 min.

Išvirus viską gerai sutrinti.

Patiekti karštą su grietinėle.

Skanaus!

receptai-small.jpg" />

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: