Ingredientai:
6 morkos
1 svogūnas
3 v. š. alyvuogių aliejaus
5 cm imbiero šaknies
1 v. š. maltų kuminų
1 v. š. maltos kalendros
1,5 l vandens
1 vištienos sultinio kubelis
1,5 v. š. tarkuotos apelsino žievelės
1 stiklinė šviežiai spaustų apelsinų sulčių
druska
paprikų milteliai
grietinėlė
Gaminimas:
Morkas supjaustyti griežinėliais, svogūnus smulkiai supjaustyti.
Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, morkas sutarkuotą imbierą, kuminus, kalendrą ir troškinti virš mažos ugnies apie 3 minutes. Supilti vandenyje išmaišytą knorr sultinį, sudėti apelsinų žieveles ir virti apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.
Tuomet supilti apelsinų sultis, paskaninti druska bei paprikų milteliais ir pavirti dar apie 5 min.
Išvirus viską gerai sutrinti.
Patiekti karštą su grietinėle.
Skanaus!
receptai-small.jpg" />