Now Reading
Pupelių ir kruopų paštetas

Pupelių ir kruopų paštetas

Pupelių ir kruopų paštetas

Ingredientai:
pupelės, 2 stiklinės
grikiai, 0,5 stiklinės
miežiai, 0,5 stiklinės
avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
4 svogūnai
2 morkos
petražolės
salieras
česnakas, 3-4 skiltelės
3-4 kiaušiniai
aliejus, 0,5 stiklinės
mielės, 50 g
mairūnas
druska
pipirai

Kaip gaminti:
Grikių ir miežių kruopas biriai išvirti (atskirai). Pupeles užpilti verdančiu vandeniu, mirkyti 2 val., po to perkošti ir išvirti.
Svogūnus sukapoti, česnaką pertrinti, likusias daržoves stambiai sutarkuoti ir kartu ištroškinti aliejuje.
Baigiant troškinti suberti sutrupintas labai šviežias mieles ir šildyti, kol ištirps. Ataušinti.
Pupeles ir kruopas sumalti mėsmale, sudėti daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, sukapotas petražoles. Masę išminkyti.
Sudėti į išteptas taukais ir pabarstytas maltais džiūvėsėliais formeles ir kepti 1 val.
Patiekti šaltą su duona kaip užkandį arba šiltą kaip karštą patiekalą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt