Now Reading
Ne pokštas: Šrekas tikrai egzistavo!

Ne pokštas: Šrekas tikrai egzistavo!

Ne pokštas: Šrekas tikrai egzistavo!

Laikas.lt
Pagal Slices-of-life.com

Šrekas tikrai egzistavo! Tokia mintis pirmiausia šauna į galvą pamačius Mauricijaus Tillet’o nuotraukas…

Poeto, rašytojo, mokėjusio net 14 kalbų panašumą į populiarų animacinį personažą lėmė ne tokia smagi priežastis – paauglystėje jis susirgo reta liga akromegalija, pakeitusia jo veido bruožus ir kūno struktūrą.

Galvojate, jog šis sveikatos sutrikimas jį sužlugdė? Anaiptol! 1903 metais gimusiam vyriškiui tai nesutrukdė ne tik gyventi pilnavertį gyvenimą, sėkmingai lavintis, bet ir pasiekti įspūdingų sporto rezultatų. Tiesą sakant, stambus kūno sudėjimas jam netgi pasitarnavo: persikėlęs gyventi iš gimtosios Prancūzijos į JAV, Mauricijus 1944-aisiais tapo pasaulio imtynių čempionu, nugalėjęs Steve’ą Casey. Amerikos imtynių asociacijai priklausęs vyriškis netgi turėjo kelis savo firminius judesius, pavyzdžiui, „Meškos apkabinimas“. Nors gana siauro mąstymo imtynių gerbėjų buvo vadinamas „Ringo žmogėdra“, šiame sporte jis geriausiai buvo žinomas „Prancūzų angelo“ pravarde.

M. Tillet’as kovėsi iki pabaigos – 1954-aisiais imtyninką pakirto širdies smūgis. Tuo metu vyriškiui buvo 51-eri. Prieš pat mirtį vienas jo draugų pasisiūlė padaryti šio Šreko prototipo biustą, ir jis sutiko. Iš viso padaryti trys egzemplioriai: vienas stovi „Tarptautiniame imtynių muziejuje“ ( Iowa, JAV), kitą pasiliko imtynininko draugas, o trečiasis nukeliavo į „York Barbell“ muziejų, kur galimai ir tapo animacinio herojaus kūrėjų įkvėpimo šaltiniu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top