Now Reading
Aktualios muzikos gidas (20): No Dog Barking, The Killers, Plan B ir kt.

Aktualios muzikos gidas (20): No Dog Barking, The Killers, Plan B ir kt.

Aktualios muzikos gidas (20): No Dog Barking

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – kadras iš „No Dog Barking“ vaizdo klipo dainai „Horse of Steel“

Savaitės bėga greitai. Šis gidas – jau 20-asis. Penkis mėnesius, kiekvieną sekmadienio vakarą „Laikas.lt“ siūlo jums septynias šviežias dainas, ir neketina sustoti. Pradedame šios savaitės apžvalgą.

No Dog Barking – Horse of Steel
 
Lietuvoje gimusi tarptautinio lygio produkcija: tiek daina, tiek klipas (režisierius Narvydas Naujalis). „No Dog Barking“ Vilniaus pogrindyje sužibėjo pernai, kai išleido puikiai publikos įvertintą dainą „Streets Under Pressure“. Deja, vos startavusi, grupė buvo priversta nutraukti bet kokią muzikinę veiklą dėl vokalisto sveikatos problemų. Dabar jie grįžta, nors ir nekoncertuojantys, bet pasiryžę leisti dainas internete. Daug geriau negu nieko, ypač kai dainos yra tokios:


 

The Killers – Miss Atomic Bomb


Nors „The Killers“ šiuo metu yra viena populiariausių roko grupių pasaulyje, sulig naujuoju albumu „Battle Born“ jie patapo mažumėlę uncool. Naujausias singlas „Miss Atomic Bomb“ – gražiai sukomponuotas, išbaigtas, deja, vargu ar padėsiantis jiems sukelti tokią euforiją, kokią kažkada kūrė dainos „Somebody Told Me“ ar „Mr. Brightside“.

Siūlome koncertinį „Miss Atomic Bomb“ įrašą. Filmuota rugsėjo 18 d. Niujorke:

Plan B – ill Manors
 
Pirmadienį įvykusiuose įtakingo britų muzikos žurnalo „Q“ apdovanojimuose geriausios dainos titulas atiteko kontraversiškam šios šalies reperio Plan B kūriniui „ill Manors“. Daina – muzikanto reakcija į pernai vasarą įvykusias riaušes Londone.
Taylor Swift – Begin Again
 
Kai už Atlanto yra tiek daug arogantiškos muzikos (Nicki Minaj, Chris Brown, Lil Wayne…), Taylor Swift atrodo kaip angelas. Pirmadienį ji išleido albumą „Red“, o kitą dieną po to „YouTube“ pasiekė baladė „Begin Again“ su romantišku vaizdo klipu. Penkios dienos – beveik 7 milijonai peržiūrų. Taylor šiuo metu išgyvena savo aukso amžių:
FIDLAR – AWWWKWAARRRDDD (kartu su Kate Nash)
 
„FUCK IT DOG LIFE’S A RISK“, – savo „Facebooke“ taip prisistato Los Andželo indie roko grupė FIDLAR. Jie yra vieni įdomiausių jaunų vardų tarp šio žanro atstovų. Šviežia daina su taip pat mažumėlę pamišusia britų dainininke Kate Nash yra geras to įrodymas.

AWWWKWAARRRDDD – „girta“ baladė, kažkuo primenanti „Bloodhound Gang“ klasiką „Fire, Water, Burn“. Tokio populiarumo ši daina nesulauks, bet vakarėlio finiše ji nuskambės puikiai:


 
Emery & Semi Sense feat. MC Fats & Umiko – Starchaser
 
Truputis drum’n’bass’o. Kad Elena Neniškytė-Umiko yra viena geriausiai dainuojančių merginų Lietuvoje alternatyvioje scenoje galėjome įsitikinti jau šiemet išleistame jos skaitmeniniame albume „Wave“. Dabar Umiko balsas skamba ir margoje leiblo „Ambra“ suburtoje kompanijoje, kurie dovanoja šviežią, į tarptautinę rinką orientuotą kūrinį „Starchaser“.
Christopher Owens – Here We Go

Šiemet palikęs savo grupę „Girls“ JAV dainininkas Christopheris Owensas nepaliko muzikos ir pradėjo solinę karjerą. Kitų metų sausį pasirodys jo albumas „Lysandre“. Ketvirtadienį jis pristatė pirmąjį singlą – puikią baladę „Here We Go“:



Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.


Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top