Now Reading
J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymas: Renesanso bajoraitės, vyrai su aukštakulniais ir kvepalų akcentas (foto)

J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymas: Renesanso bajoraitės, vyrai su aukštakulniais ir kvepalų akcentas (foto)

J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymas: Renesanso bajoraitės

Eglė Kirliauskaitė
Nuotraukos Tomo Adomavičiaus
Laikas.lt

Pirmadienį „Siemens“ arenoje tvyrojo džiugaus laukimo nuotaikos. Ir ne dėl to, kad čia vykęs renginys tradiciškai vėlavo – įmantriausiai (arba kas kaip moka) išsipuošę svečiai tiesiog nekantravo išvysti naująją mados guru Juozo Statkevičiaus 2013 metų pavasario-vasaros mados kolekciją. Daugelis mados žinovų ir gerbėjų vienareikšmiškai sutinka, jog tai – bene didžiausias metų mados įvykis mūsų šalyje.

Ką gi, belieka pritarti – renginys nenuvylė visomis prasmėmis: tiek šou elementai, tiek, be abejonės, nauji mados vėjai publiką privertė aikčioti ir negailėti aplodismentų. Ne paslaptis, jog šie metai 44-erių dizaineriui nebuvo patys geriausi: pačiame mados kūrėjo darbų įkarštyje Anapilin iškeliavo jo mylimas tėvas Juozas Statkevičius, renginio pradžioje pagerbtas tylos minute.


Prabangia klasika garsėjantis dizaineris nesibodėjo iš pat pradžių nustebinti žiūrovų, padiktuodamas  pagrindinę šios kolekcijos tematiką – Renesansas. Anot modos kritikų, podiumiu pražygiavęs modelis Barboros Radvilaitės laikus menančia bajoraitės suknele buvo tarsi nuoroda į kolekcijos įkvėpimo šaltinį – Vėlyvojo Renesanso tapytojo Giovannio Battistos Moroni darbus. Tuo siurprizai nesibaigė: čia žengė ir manekenas, apsitaisęs žmogaus raumenyną imituojančiu kostiumu, ir modeliai, tviskėję žvyneliais nusagstytais sportinio stiliaus drabužiais bei sidabrinės spalvos rankinėmis. Podiumo dekoracijos – milžiniški vardinių J. Statkevičiaus kvepalų buteliukai – tiesiog rėkte rėkė apie šio kvapo minimas penktąsias gyvavimo metines.

Ir visgi, nepaisant šou elementų, beveik  viso pristatymo metu buvo jaučiamas Renesanso prisilietimas: įvairi audininių tekstūra, sodrios, prigesintos spalvos (klasikinė juoda, neįkirios bei niūrokos žalia, raudona, mėlyna, ruda), griežti kirpimai bei tieisiai iš šios epochos atkeliavusios detalės vyravo beveik visuose drabužių modeliuose. Tiesą sakant, kartais net galėjai užsimiršti, jog tai – pavasario-vasaros, o ne šaltojo, darganoto sezono kolekcija.

Subjektyvia nuomone, didžiausią įspūdį paliko ne tiek bendra visuma, kiek ryškiausios detalės: įvairiausi galvos apdangalai, kuriuos dėvėjo tiek vyrai, tiek moterys, minėtosios rankinės, korsetai ir, be abejonės, modelių kaklus puošusios baltos pelerinos. Tradiciniu požiūriu kiek per dideliais švarkais ir per trumpomis kelnėmis vilkėję manekenai vyrai akį kaustė neįprasta avalyne – ilgaauliais su aukštoka pakulne. Modelių gretose šįkart atsidūrė ne tik Juozo mūza Ditė Antanaitytė, pademonstravusi vakarą užbaigusią įspūdingą vestuvinę suknelę, bet ir choreografė bei gera dizainerio draugė Andželika Cholina.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pats baltai apsirengęs mados guru, atėjęs nusilenkti publikai, pirmiausia gausiai pasikvėpino savo kvepalais (gal tos kalbos apie menką jų populiarumą tikrai nebuvo iš piršto laužtos?) ir, be abejonės, pelnytai klausėsi gausių žiūrovų ovacijų.

Daugiau kolekcijos pristatymo momentų – galerijoje

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top