Now Reading
Tikra mergaitė ar lėlė? Ypač tikroviškai atrodantys žaislai (foto)

Tikra mergaitė ar lėlė? Ypač tikroviškai atrodantys žaislai (foto)

Tikra mergaitė ar lėlė? Ypač tikroviškai atrodantys žaislai (foto)

Laikas.lt
Pagal Dailymail.co.uk

Žaižaruojančiomis mėlynomis akimis, ilgais raudonais plaukais jos atrodo kaip įprastos mergaitės, gyvenančios kur nors kaimynystėje. Sunku patikėti, kad šios mažylės tuoj nepradės krykštauti, bėgioti aplinkui ir žaisti su rankose laikomais žaislais.

Visgi, jei tai įvyktų, būtų pats laikas šauktis visų dievų ar keliauti į „sanatoriją“ su minkštomis sienomis: šios mielos raudonplaukės – prancūzų menininkės Laurence Ruet sukurtos lėlės.

Ypatingai tikroviškai atrodončių kūrinių kaina svyruoja nuo 450 iki 1350 eurų. Jau vien besikandžiojanti kaina byloja, kad šios lėlės – ne žaislai, o kolekciniai modeliai. L. Ruet, kurdama kiekvieną iš jų, užtrunka apie porą savaičių, nes jų gamybai nenaudojami jokie štampai.

Laurence teigimu, sunkiausia dalis – sukurti atitinkamas lėlių išraiškas, perteikiančias vienas ar kitas emocijas: „Mano tikslas – suteikti emociją. Trapumas, drovumas, nuostaba, meilumas – noriu, kad tai atsispindėtų mano kūriniuose“.

Menininkė daug dėmesio skiria ir lėlių aprangai: gamina tik unikalius, klasikinio stiliaus drabužėlius bei batukus.

Lėlės, kurių menamas amžius svyruoja nuo ką tik gimusių kūdikių iki darželinukų, skiriasi savo dydžiu: mažiausios siekia vos 20 centimetrų, o vyresnėlės „užaugo“ daugiau nei pusmetrį.

Prancūzė menininkė kiekvienais metais pristato naują riboto kiekio lėlių kolekciją, o dėl savo darbų unikalumo visuomet sulaukia nemenko susidomėjimo.

L. Ruet, praeityje buvusi portretų dailininkė, realistiškus žaislus pradėjo kurti prieš 12 metų ir, jos pačios teigimu, atrado tikrąją savo aistrą bei pašaukimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai



 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top