Now Reading
Vanessa Mae Vilniuje demonstravo, ką gali smuikas

Vanessa Mae Vilniuje demonstravo, ką gali smuikas

Vanessa Mae Vilniuje demonstravo

Ventė Viteikaitė

Vakar Vilniaus Pramogų arenoje koncertavo viena žymiausių pasaulio smuikininkių Vanessa Mae. Renginyje atlikėja pristatė naują koncertinę programą, kuria, kaip pati sakė, norėjusi parodyti beribes smuiko galimybes. 

Pusantros valandos trukusioje varjetėje buvo pateikti įvairiausio žanro kūriniai – nuo klasikos iki roko, nuo Lotynų Amerikos iki Balkanų. Elektroniniu smuiku grojančios atlikėjos stilius apibūdinamas kaip techno ir akustikos sintezė, o atliekamų kūrinių spektras itin platus.

Tailandiečių kilmės V. Mae gimė Singapūre, tačiau jos tėvams išsiskyrus, mama ištekėjo dar kartą ir su naujuoju vyru bei penkiamete dukterimi persikėlė gyventi į Londoną. Būtent ten mergaitė pradėjo groti smuiku ir greitai buvo pastebėta vaikų talentų medžiotojų ir netgi papuolė į Guinesso rekordų knygą kaip jauniausia pasaulyje atlikėja, grojusi su orkestru. Tačiau tikrasis jos populiarumas prasidėjo paauglystėje, kai nedidukė egzotiškos išvaizdos panelė spjovė į klasiką ir smuiku ėmė griežti žinomus to meto popmuzikos ir roko kūrinius.

Šiemet Vanessai suėjo 34, tačiau paaugliška energija joje vis dar gyva. Kritikai ją mėgsta pavadinti taisyklių laužytoja ir maištautoja. Visgi atlikėja pamažu grįžta prie ištakų – jos koncertuose tarp kitų kūrinių vis dažniau įsipina Piotro Čaikovskio, Ludwigo van Beethoveno, Niccollo Paganini bei kitų klasikos kompozitorių kūrinių interpretacijos.

Nors koncertuose muzikantė dažniausiai atlieka kitų autorių kūrinius, kartais ir pati kuria kompozicijas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

V. Mae yra įrašiusi ir išleidusi 15 albumų, kurie pasaulyje parduoti daugiau nei 10 milijonų tiražu. Ji taip pat yra nusifilmavusi keliuose filmuose bei serialuose. Moteris mėgsta slidinėti ir kitų metų Žiemos olimpinėse žaidynėse žada atstovauti Tailandui kaip kalnų slidininkė.

Lietuvoje V. Mae koncertavo jau trečiąjį kartą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top