Now Reading
Kaip išsiugdyti įprotį planuoti laiką?

Kaip išsiugdyti įprotį planuoti laiką?

Kaip išsiugdyti įprotį planuoti laiką?

Jaunimogidas.lt

Dažnas moksleivis ar studentas susiduria su problema, kai prisikaupia kalnas namų darbų, o atsiskaitymų virtinė prasideda dar nespėjus jiems tinkamai pasiruošti. Taip atsitinka, nes neretai jaunuoliai mėgsta viską pasilikti paskutinei nakčiai, prieš kontrolinį darbą, ir nors paskui ne vienas sau prisižada pradėti planuoti laiką, daugeliui tai sunkiai pavyksta. Vis dėlto laiko planavimas turėtų tapti įpročiu.

Įgūdis planuoti yra vaistas nuo atidėliojimo. Išsiugdyti šį įprotį padeda naudojimasis kalendoriumi. Geriausia įsigyti tokį, kuriame yra vieno mėnesio dienos ir palikta vietos savaitės arba kiekvienos dienos užrašams. Kalendoriuje galima užsirašyti viską: būsimus atsiskaitymus, gimtadienius, šventes, atostogas, varžybas, renginių datas ir kita. Kiekvieną dieną tereikėtų peržiūrėti surašytus dienos darbus, vadinasi, nereikėtų tiek daug visko prisiminti ir dėl to būtų ramiau gyventi.

Vienas filosofas yra pasakęs: „Bloga žinia ta, kad laikas lekia nesustodamas. Gera žinia ta, kad tu jo pilotas.“ Patogiausia ir veiksmingiausia valdyti laiką – vesti kalendorių, kuriame galima suplanuoti kiekvieną dieną. Galbūt šis metodas išgelbėtų ne vieną moksleivį ar studentą nuo mokymosi paskutinę naktį.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top