Now Reading
Stilingiausias aprangos palydovas – ant kaklo

Stilingiausias aprangos palydovas – ant kaklo

Stilingiausias aprangos palydovas - ant kaklo
Šalikai, skaros ir šaliai – neabejotini must-have ištisus metus. Vasarą lengvai ir nerūpestingai plevenęs šalikėlis pagyvino aprangą, tačiau artėjant rudeniui neišvengiamai apninka mintys, kuo gi tą šalikėlį pakeisti ir dargi apsaugoti kaklą nuo šalčio.

Panašu, jog podiumai pranašauja vėsius orus. Mat tokie madų namai kaip Michel Kors ar Rag&Bone savo kolekcijose siūlo megztus kaklą slepiančius arba kelius siekiančiais galais šalikus. Nuo tų pačių podiumų nužengia ir taisyklė galiojanti tiek vyrams, tiek moterims – sluoksniavimas. Todėl kuo daugiau kartų šalikas apvyniotas aplink kaklą, tuo stilingiau. Na, žinoma, ir šilčiau.

Kokias spalvas rinktis? Kuo vėsusis laikotarpis artyn, tuo ir spalvos tampa niūresnės. Rudeninių skarų ir šalikų spalvinėje gamoje – žemiški, krentančius lapus primenantys atspalviai bei niekur nesitraukiančios pilka ir juoda. Nepaisant to galima sau leisti ir šiek tiek paišdykauti. Štai Hermes mados namai niūroką vyrišką aprangą siūlo prablaškyti žaismingai margintais šalikėliais, o belgų dizaineris Dries van Noten – išvis priešintis spalvų dermei ir prie ryškių drabužių derinti nemažiau vaiskius šalikus.

Leopardai, zebrai, tigrai ir kiti egzotiški gyvūnai jokiu būdu nepabėgo slėptis į džiungles. Todėl įvairių kailių raštais puoštos skaros – vis dar išlieka dažnai sutinkama preke aksesuarų skyriuose. Kad rudenį neatrodytų per daug nuobodžiai, egzotiškieji gyvūnai šiek tiek pakeitė savo kailių spalvą. Pavyzdžiui, leopardo margumas varijuoja nuo pilkos ir juodos derinio iki žalios, rožinės ar žydros atspalvių.

Na, o ką gi daryti, jei rudens saulė dar pakankamai šilta ir nesinori vyniotis megztų šalikų? Tuomet merginoms dar nereikia atsižadėti vasaros atspalviais dvelkiančių margų skarelių ir derinant jas su odinėmis striukėmis ar švarkeliais kurti žavios miestietės įvaizdį. Elegantiškiems vaikinams šiltą rudens dieną pravers šilkinis šalikas, o kasdieniško stiliaus ir džinsų šalininkų aprangai išbaigtumo suteiks languoti šiek tiek palamdyti šalikėliai.

Tačiau tik dailaus šaliko nepakanka – svarbu ir kaip jį ryšėsite ant kaklo. Todėl, priklausomai nuo šalikų gausos jūsų spintoje, išbandykite šešias nesudėtingas ryšėjimo variacijas.

Per petį

Tai dažniausiai pasitaikantis ir nereikalaujantis didelių pastangų šaliko ryšėjimo būdas. Užsidėję šaliką ant kaklo, paprasčiausiai vieną galą permeskite per petį.


Kilpa

Puikus pasirinkimas atvėsus orams. Taip nešiojamas šalikas ne tik sušildys kaklą, bet ir taps stilinga aprangos detale, primenančia kaklaraištį. Vasarą, kai šildyti kaklo visai nesinori, kilpai rišti kuo puikiausiai tiks lengvi medvilniniai šaliai.

 
Perlenkite šaliką per pusę, tuomet užsimeskite jį per kaklą. Galą perkiškite per kitame gale susidariusią kilpą ir patraukite žemyn.

Mazgas

Dar vienas būdas nesušalti – apsivyniokite šaliką aplink kaklą, gan tvirtai priešais save suriškite mazgą ir uždenkite jį išorine šaliko dalimi.

 

 


Kabantis mazgas

Šis būdas primena paprastą mazgą, tačiau šiuo atveju mazgas yra laisvesnis ir nukaręs kiek žemiau – maždaug krūtinės lygyje. Taip nešiojami ilgi ar vidutinio ilgio šalikai tiks prie bet kokios aprangos.


See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apvyniojimas

Tiesiog laisvai apvykite šaliką aplink kaklą ir leiskite abiems galams kaboti priekyje. Norite atrodyti dar stilingiau? Neveržkite, o labiau atpalaiduokite apvyniojimą.

 


 

Apvyniojimas su kilpa

Tai tas pats apvyniojimas, tik reikalaujantis truputį daugiau pastangų – iš galų suriškite mazgą priekyje. Gali atrodyti kiek „perkrautai“, tačiau parinkus tinkamas spalvas ir derinant raštus, tai originalus būdas įpūsti gyvybės jūsų aprangai. Šiltuoju sezonu tam puikiai tiks šilkiniai šaliai, o žiemą šitaip sluoksniuokite ilgus ir kiek masyvesnius šalikus.

 

 

Belieka tik priminti auksinę taisyklę: nebijokite eksperimentuoti. Drąsiai išbandykite kuo įvairesnes kombinacijas ir žaiskite su medžiagomis, ilgiais, raštais bei spalvomis. Nustebsite, kaip greitai šalikas gali pažadinti nuobodulyje užmigusį garderobą.

Justė Urbonavičiūtė
Nuotr. gq-magazine.co.uk, style.com, urbanoutfitters.co.uk, net-a-porter.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top