Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Filosofinis klausimas

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Filosofinis klausimas

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Filosofinis klausimas

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Kaip Jūs manote, ar įmanoma atitaisyti žalą, kurią žmogus per tiek šimtmečių padarė sau ir gamtai? Paskutiniu metu tikrai ryški tendencija, kad žmogus grįžta prie gamtos. Tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje žmonės vis labiau ir labiau atsisako chemijos, renkasi ekologiškus, sveikus produktus. Tačiau, ar mes vis dar galime tikėtis tos tikrosios „ekologijos“? Juk žemė iki pat gelmių užteršta… Visi nuodai: automobilių išmetamos dujos, gamyklos, visa pramoninė ir buitinė chemija, nerušiuotos ir palaidotos šiukšlės ir dar daugybė viso kito – gula į mūsų maitintoją žemę. O joje mes auginame savo „ekologiškus“ produktus… Kartais susimąstau, kad žmogus pats save į pražūtį veda ir nieko nebepakeisi… Įdomu būtų sužinoti Jūsų, kaip savo srities profesionalės, nuomonę šiuo klausimu.

Saulius

Vargu, ar įmanoma, kad Žemė būtų tokia, kokia buvo kažkada. Tai gyva planeta ir joje vyksta nuolatiniai pokyčiai, – vienos gyvybės rūšys prisitaiko, mutuoja, keičiasi, kitos, gaila, nyksta. Kai žmogaus veiklos sukelti pokyčiai sekami, prognozuojami, jų eigą galima bent iš dalies kontroliuoti keičiant savo veiklos įtaką aplinkai, pereinant prie racionalaus sąmoningo vartojimo, mažinant taršą, – tuo neabejoju. 
Tik paskaičiuokite: jei kiekvienas Lietuvos gyventojas sumažintų savo metinį kosmetikos „krepšelį“ bent vienu indeliu (30 g) kosmetikos gaminio, per metus į „apyvartą“ nepatektų apie 90 tonų cheminių medžiagų! Taigi, KIEKVIENAS galime ir privalome dalyvauti.

Lietuvos dirva nėra taip jau smarkiai užteršta, nes pramonės koncentracija mūsų šalyje buvo ir yra labai nedidelė. Europoje yra daugybė kur kas pavojingesnių vietų.

Ekologinio ūkio esmė yra švari dirva: jei tavo žemės užterštos, ekologinio ūkio sertifikato negausi niekaip, nes dirvos rodikliai tikrinami reguliariai. Kadangi ekologinių ūkių Lietuvoje vis dar yra, reiškia, yra ir švarių žemių.

Susirūpinusieji dirvos rodiklius, žinoma, gali pasitikrinti ir savanoriškai, net jei ir nesiekia kažkokio sertifikato.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Be to, dirva irgi yra gyvas organizmas, sudėtinga ekosistema, kurioje knibžda įvairiausių mikrobų, dumblių, grybų ir augalų. Jų dėka net ir užterštos dirvos ilgainiui, per kelis metus vėl atkuria buvusią pusiausvyrą. Gamta išties nuostabi savo tvarumu ir gajumu!


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top