Now Reading
Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie Kurtą Cobainą…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie Kurtą Cobainą…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie Kurtą Cobainą...

Laikas.lt

Turbūt tų, kurie tiesiog dievina legendinį grupės „Nirvana“ lyderį ir sielą Kurtą Cobainą yra gerokai daugiau nei tų, kurie nieko apie jį negirdėjo. Dar 1994-ųjų balandį pasaulį palikęs muzikantas pasėjo dvejonių ne tik dėl savo mirties aplinkybių, bet ir paliko daug klaustukų, menkai žinomų  momentų savo biografijoje. Šiandien jums pristatome 10 galbūt dar negirdėtų faktų apie Kurto Cobaino gyvenimą.

1. Jis buvo ypatingai hiperaktyvus vaikas, tad tėvai nuo mažens jam duodavo „Ritalin“ tablečių, kurios veikia raminančiai, o ateityje padidina tikimybę priklausomybėms. Kaip vėliau paaiškėjo, tuos pačius vaistus buvo verčiama vartoti ir Courtney Love.

2. Keturiolikmetis Kurtas eidamas iš mokyklos kartą savo draugui pasakė: „Tapsiu muzikantu, superžvaigžde, nusižudysiu ir šį pasaulį paliksiu apgaubtas šlovės.“

3. Pirmasis Kurto seksualinis patyrimas buvo su sutrikusio vystymosi mergina. Šešiolikmetį Kurtą buvo apnikusi depresija dėl tėvų skyrybų ir jis nuolatos galvodavo apie savižudybę. Tačiau nenorėjo mirti nekaltas. Minėta mergina tuo metu jam buvo vienintelis variantas.


4. Gyvendamas su tėvais, vėliau su mergina Tracy, Kurtas valandų valandas žiūrėdavo televizorių.

5. Kurtas visada gėdydavosi savo liesumo, štai kaip kartą, jo merginos Tracy teigimu, jis išsiruošė į paplūdimį: „Užsitempė ilgas apatines kelnes, „Levi’s“ džinsus, ant jų – dar vienus „Levi’s“, apsivilko ilgarankovius marškinėlius, marškinėlius trumpomis rankovėmis ir du sportinius nertinius.“

6. Būdamas septyniolikos Kurtas keturis mėnesius gyveno gatvėje: miegodavo laiptinėse, vieno pažįstamo priebutyje leisdavo naktis kartoninėje šaldytuvo dėžėje, ligoninės laukiamajame, ant draugo tėvų mašinos užpakalinės sėdynės. „Smells like teen spirit“ pasirodžius prekyboje, po koncerto su „Nirvana“ 70 tūkst. žmonių, Kurtas su vieninteliais turimais džinsais taip pat grįžo į savo seną automobilį, kaip į namus.

7. Viena iš daugelio jo manijų buvo „kūdikiai su pelekais“ – be rankų gimę naujagimiai. Jis juos piešdavo, aprašydavo dainose, dienoraščiuose… Vėliau tai privertė jį rimtai išsigąsti, kai jau vartojant heroiną sužinojo, kad Courtney laukiasi. Tuo metu vartojo ir ji. Kurtas labai bijojo, kad gims nesveikas kūdikis, išpranašautas jo paties haliucinacijų.


8. Kurtas beveik niekada nesivalė dantų, dėl to kentėdavo dantenų uždegimus. Vienas iš tokių atvejų buvo fotografuojantis „Nevermind“ viršeliui. Nors ir nesivalė dantų, aplinkiniai tvirtino, kad jis visada turėjo gražius dantis ir jam nedvokė iš burnos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

9. Kurtas, jo paties teigimu, labiausiai nemėgo indų virtuvės, jo mėgstamiausias skonis buvo – avietinis/šokoladinis, o savo mankštą vienoje gydytojų pateiktoje anketoje apibūdino – koncertavimu.

10. Paskutinės cigaretės, kurias rūkė Kurtas Cobainas buvo „Camel Light“, alus, kurį gėrė – Barq’s“, džinsai, kuriais vilkėjo – „Levi’s“, batai, kuriais avėjo – „Converse“, albumas, kurio klausėsi – R.E.M.„Automatic for the people“.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top