Now Reading
Pasitikrinkite, ar jau esate pasirengęs tapti savo paties viršininku

Pasitikrinkite, ar jau esate pasirengęs tapti savo paties viršininku

Pasitikrinkite

Dažnas dirbantysis pasvajoja apie tai, kad galbūt jau laikas baigti dirbti kitiems ir pagaliau turėti kažką savo. Iš pirmo žvilgsnio, darbas sau atrodo tikrai patraukliai. Lankstus darbo grafikas, gali pradėti ir baigti darbo dieną tada, kada norisi. Kiekviena sėkmės akimirka – neabejotinai asmeninis nuopelnas.

Tačiau ryžtas dažnai dingsta, kuomet paaiškėja, jog darbo diena gali trukti beveik 20 valandų per parą, atsakomybė, kuri krenta ant pečių, yra milžiniška, o ir nesėkmių čia neišvengsi. Laisvė visada susijusi su iššūkiais, todėl norint imtis savarankiškos veiklos, pradėti savo verslą ar tapti laisvai samdomu darbuotoju reikia tinkamo pasiruošimo.

Sprendimas pradėti dirbti sau, neturėtų būti priimamas vien dėl užgaidos. Ne kiekvienas žmogus yra tam pasiruošęs. Tie, kurie pradeda per anksti, tinkamai nepasirengę, dažniausiai grįžta ten pat, iš kur atėję, ir vėliau daug rečiau ryžtasi išbandyti savo jėgas dar kartą. Blogiausia yra tai, jog, kaip rodo tam tikrų specialistų praktika, nesugebėdami susidoroti su stresu ir emocijomis, kurios užklumpa pradėjus savo verslą, žmonės pradeda save naikinti – dažniausiai įvairių svaigalų pagalba.

Todėl prieš pradėdami iš esmės keisti savo gyvenimą, įsitikinkite, kad jūs tam pasirengęs – jau dabar esate savo paties viršininku.

Pasitikrinkite, ar jau esate pasirengęs tapti savo paties viršininku

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Sugebate pats save motyvuoti. Kai pats sau vadovaujate, nėra nė vieno žmogaus „aukščiau“ jūsų, kuris pastumtų į priekį. Niekas netikrina, ar darbas padarytas tinkamai ir kokybiškai. Jūs pats turite būti pats griežčiausias kritikas ir siekti viską atlikti kuo geriau. Dirbti produktyviai ir išlikti susikaupusiam reikalauja labai daug motyvacijos. Lengviausia save motyvuoti tada, kai matote gerus darbo rezultatus. Bet jeigu iš šalies niekas to neprimena, nesunku tai pamiršti. Išlikti motyvuotu gali būti sunku, tačiau įmanoma. Svarbiausia, kad noras dirbti ir siekti daugiau kiltų iš vidinių šaltinių, o ne dėl kitų žmonių paskatinimų.
  • Gerai žinote savo trūkumus. Jeigu nesugebate pripažinti, kad turite silpnų vietų, tuomet dar tikrai ne laikas užsiimti savo verslu. Negalėdami ir nenorėdami pamatyti savo trūkumų, anksčiau ar vėliau, tapsite jų auka. Su savo silpnybėmis reikia dirbti, o reikiamu momentu – mokėti jų vengti. Tai pusiausvyros žaidimas – būtina aiškiai matyti ir privalumus, ir trūkumus, tam, kad žinotumėte, kokiose situacijose galite visiškai savimi pasitikėti, o kada geriau atsitraukti.
  • Turite aiškią viziją, kokio gyvenimo norite. Sprendimas pradėti nuosavą verslą – tai jūsų kelionės atskaitos taškas, pagrindas viso to, kas bus ateityje. Užsiimti vienokia ar kitokia veikla žmonės svajoja dėl vienos priežasties – jie nori gyventi tam tikrą gyvenimą ir mano, kad būtent šis užsiėmimas juos ten ir nuves. Todėl labai svarbu žinoti, ko būtent jūs siekiate, kokią savo istoriją norite kurti.
  • Turite gerą palaikymo komandą. Vieni svajoja sukurti milžiniškas kompanijas su tūkstančiais darbuotojų. Kitiems užtektų turėti nedidelį verslą ar tiesiog būti laisvai samdomu darbuotoju. Nepriklausomai nuo to, kurį iš šių variantų renkatės, jums būtina turėti žmonių, kurie jus visada palaikys ir bus šalia sunkiais momentais. Anksčiau ar vėliau, tokių akimirkų vis tiek bus. Emocinė ir socialinė parama, kurią jums gali suteikti artimieji, yra būtina norint sėkmingai dirbti ir ištverti viską, kas jūsų laukia nusprendus imtis savo verslo.
  • Jaučiatės patogiai nepatogiose situacijose. Kai reikia atsakyti už viską, kas vyksta, atsiranda tam tikras nerimo lygis. Kartais jis būna mažesnis, kartais didesnis, bet paprastai būna visada. Ir tai gali būti nemenkas išbandymas jūsų protui ir psichinei sveikatai. Galbūt dabar manote, kad galėsite su tuo susitvarkyti, bet taip gali atrodyti tik todėl, kad šiuo metu esate ramūs ir mąstote blaiviai. Tačiau įsivaizduokite, kad to daryti negalite, sulėtėję visi protiniai procesai, sunku ir emociškai, ir fiziškai, bet atlikti reikiamus darbus vis tiek privalote. Su tokiomis situacijomis turite mokėti susitvarkyti, jaustis kiek galima stabiliau. Svarbiausia, kad mokėtumėte su tokiais nepatogumais susidoroti sveikais būdais, o ne pultumėte į kraštutinumus.
  • Suprantate, kad esate vienintelis žmogus, kuriuo galite pasikliauti. Tik tada, kai pripažinsite, jog esate savo gyvenimo šeimininkas, galėsite sėkmingai užsiimti nauja veikla. Jeigu savo laimę siejate su kitais žmonėmis, tuo, ką jie jums jaučia ir kaip su jumis elgiasi, labai tikėtina, kad būsite nelaimingas. Tai jokiu būdu nereiškia, kad turite eiti vienas per gyvenimą, neturėti artimųjų ir draugų. Privalote jų turėti. Tačiau nepatikėkite jiems užduoties padaryti jus laimingus. Kiti žmonės niekada neįgyvendins šio tikslo, nes jūs esate tas, kuris geriausiai žinote, kaip jį pasiekti.
  • Gyvenate tinkamą gyvenimo būdą ir mokate savimi pasirūpinti. Tam, kad galėtumėte užsiimti savo verslu, jums tikriausiai reikės gyventi „vyturio“ režimu. Tai reiškia, kad gali tekti naujai sureguliuoti savo miego ciklą, įpročius ir mitybą. Galbūt netgi imtis griežtos dietos ar padidinti savo fizinį aktyvumą. Kai darbas užima didžiąją gyvenimo dalį, lieka mažai laiko kam nors kitam, išskyrus būtiniausius poreikius. Kad ir kokios įtemptos sąlygos būtų profesinėje srityje, privalote mokėti tinkamai pasirūpinti savimi, nes priešingu atveju pakenksite ne tik sau, bet ir savo verslui.
  • Jums nėra sunku pripažinti, kad esate neteisus. Jeigu nesugebate pripažinti klydęs, tada negalite mokytis iš savo klaidų, nes jų tiesiog nedarote. Klaidų neturėtumėte vengti. Visi klystame, arba tiksliau, ne visada priimame geriausius sprendimus. Ir kartais tai, jog jūs „neklystate“, gali būti pati didžiausia klaida.
  • Jums nesvarbu, kiek laiko reikės laukti sėkmės, nes žinote, kad ji vis tiek ateis. Jeigu nusprendėte pradėti savo veiklą, būkite šimtu procentu įsitikinę, kad galite tai padaryti. Garantuokite sau sėkmę. Tačiau nesitikėkite, kad tai nutiks per vieną naktį. Tada, kai suprasite, kad ne tik laimė, bet ir sėkmė slypi veiksme, o ne jo rezultate, nepasiduosite jokioms kliūtims ir atkakliai judėsite į priekį.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top