Now Reading
Sekmadienio burtai virtuvėje: becukriai skanumynai – vaisių odelės arba „lavashak“

Sekmadienio burtai virtuvėje: becukriai skanumynai – vaisių odelės arba „lavashak“

Sekmadienio burtai virtuvėje: becukriai skanumynai – vaisių odelės arba „lavashak“

Laikas.lt

Šį sekmadienį rubrikoje vyks tikras magijos seansas. Bandysime slyvas ir kitus kaulavaisius paversti be galo skaniomis ir sveikomis juostelėmis, kurias persai vadina lavashak, o angliakalbiai – fruit leather.

Portalo Honestlyyum.com vyriausioji redaktorė Erica Coffman prisipažįsta, kad yra priklausoma nuo šio skanumyno. 

„Nepersaldu ir svarbiausia, galima ne tik kramtyti kaip natūralią gumą, bet ir čiulpti kaip saldainį. Tai pats sveikiausias vaikų gardumynas“, – sako Erica, kuriai veiksmas virtuvėje visuomet turi priminti žaidimą. O šių vaisių odelių gaminimas – puiki pramoga visai šeimai ar didžiuliam draugų ratui. 

Reikės:

~ 2 kg kaulavaisių (pagal skonį slyvų, trešnių, vyšnių, abrikosų, persikų ir kt.);
1/2 puodelio vandens.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitė iki 170 laipsnių.

Nuplaukite vaisius ir perpjaukite juos pusiau.

Sudėkite vaisius į puodą, supilkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies tol, kol jie visiškai ištiš. Nepamirškite pamaišyti.

Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti. Tuomet ją sutrinkite su blanderiu.

Supilkite masę ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kepimo kilimėliu išklotos skardos. Paskirstykite ją taip, kad visur storis būtų vienodas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kiškite skardą į įkaitusią orkaitę ir laikykite ją ten 5-6 val., kol masė nebelips prie pirštų. Ištraukite skardą, kai šiek tiek masė atvės, supjaustykite ją vienodo storio juostelėmis. Iš tikro išvirta kaulavaisių masė yra džiovinama natūraliai, paliekant kelias dienas džiūti saulėje.

Susukite juosteles ir sutvirtinkite siūlu ar virvele.

Geriausia ritinėlius laikyti plastikinėje dėžutėje su dangteliu arba suvalgyti iš karto, juk taip skanu!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top