Now Reading
Lietuvoje filmuotas filmas Tarptautiniame Toronto kino festivalyje

Lietuvoje filmuotas filmas Tarptautiniame Toronto kino festivalyje

Lietuvoje filmuotas filmas Tarptautiniame Toronto kino festivalyje

Laikas.lt

Režisieriaus Mikael Marcimain juostos „Džentelmenai“, kurios filmavimo darbai vyko ir Lietuvoje, pasaulinė premjera įvyko rugsėjo 5 d. tarptautiniame Toronto kino festivalyje, prestižinėje „Specialių pristatymų“ programoje. 

Šis festivalis yra vienas didžiausių bei reikšmingiausių renginių kino industrijoje, jame rodomi tik aukštos klasės žymiausių kino kūrėjų darbai.

Švedų kino kompanijos „B-reel“ prodiusuota juosta, prie kurios įgyvendinimo prisidėjo gausus  būrys Lietuvos kino profesionalų, sukurta pagal švedų rašytojo Klas Ostergren bestselerius  „Džentelmenai“ ir „Gangsteriai“. Šios knygos išverstos į daugiau nei 30 pasaulio kalbų, o literatūros  kritikai vienbalsiai tvirtina, kad tai – genialūs kūriniai.

Filme tuo pat metu garbinamas ir apraudamas laikotarpis po Antrojo pasaulinio karo: jo  išsilaisvinimas, kartu su laukiniais džiazo ritmais, poezija, ekonomikos pakilimas bei išsikerojusi korupcija. „Filmas pradėjo savo tarptautinę kelionę viename didžiausių pasaulio kino festivalių. Tai  neapsakomas jausmas. Tikimės, kad tai bus viena įtakingiausių bei žinomiausių juostų, keičiančių Europos kino istoriją“, – teigė filmo prodiuseriai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šis kino epas buvo išrinktas šių metų tarptautinio Stokholmo kino festivalio atidarymo filmu bei varžysis konkursinėje festivalio programoje.

Lietuvoje filmuotą filmo atkarpą prodiusavo kino gamybos kompanija „Dansu“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top