10 vertingų patarimų, kaip padėti sausiems plaukams

Laikas.lt

Išsausėję plaukai – tikras galvos skausmas daugeliui moterų. Nors plaukų išsausėjimą sukelia daug skirtingų veiksnių, vis dėl to, neretai dėl to kalti ir netinkami plaukų priežiūros įpročiai. Kaip tinkamai prižiūrėti sausus plaukus, pataria „Dove“ plaukų priežiūros produktų kategorijos vadovė Marit Soha. 

1. Naudokite drėkinantį plaukų šampūną, kondicionierių ir kaukę. Tai pirmasis žingsnis sveikų ir gražių plaukų link. Taigi, rinkdamosi kasdienės plaukų priežiūros priemones įsitikinkite, kad jos turi drėkinantį poveikį. 

2. Palepinkite plaukus puoselėjančiais aliejais. Aliejuose, tokiuose kaip makadamijų, gausu vertingų maistinių medžiagų ir natūralių lipidų, kurie itin svarbūs sausų plaukų priežiūrai. Taigi vertingi aliejai – plaukų žvilgesio ir sveikatos šaltinis.

3. Nepiktnaudžiaukite. Nors plaukų trinkimas yra kasdienės higienos dalis, nereikia persistengti. Per dažnas plaukų trinkimas gali būti viena iš sausų plaukų priežasčių. Itin dažnai trenkant plaukus pažeidžiamas natūralus apsauginis lipidų sluoksnis ir plaukai ilgainiui išsausėja. Taigi stenkitės plaukus trinkti tik tuomet, kai to išties reikia.

4. Venkite itin karšto vandens.
Itin karštas vanduo gali pažeisti plaukų paviršių, taip juos išsausindamas. Taigi trinkdamosi plaukus naudokite šiltą, tačiau ne per karštą vandenį.

5. Elkitės švelniai. Nusausindamos šlapius plaukus, netrinkite jų rankšluosčiu – tai gali pažeisti plaukų paviršių ir šie dar labiau išsausės. Beje, plaukus šukuokite taip pat atsargiai – ypač jei jie šlapi. Pradėkite nuo plaukų galiukų ir švelniai šukuodama kilkite link šaknų.

6. Rinkitės kokybiškas šukas. Įtakos plaukų būklei ir grožiui turi ir tai, kokias šukas ar šepetį naudojate. Sausų plaukų savininkėms patariama rinktis tik geros kokybės plaukų šukas ar šepečius plačiai išdėstytais šereliais, kurie mažiau pažeidžia plaukų paviršių.

7. Venkite karšto plaukų modeliavimo. Plaukų džiovinimas karštu oru, tiesinimas ar garbanojimas karštomis žnyplėmis daro neigiamą įtaką bet kokio tipo plaukams. Būtent dėl karščio plaukai netenka drėgmės ir ilgainiui išsausėja. Dėl to patariama vengti itin dažno plaukų modeliavimo karščiu. Jei be jo išsisukti neįmanoma – nepamirškite naudoti apsauginių priemonių.

8. Saugokitės rudens darganos. Sausi plaukai yra itin jautrūs aplinkos poveikiui. Juos neigiamai veikia ne tik karštis, bet ir šaltis bei dažna temperatūrų kaita. Intensyviai veikiami šių veiksnių sausi plaukai ilgainiui ima lūžinėti.

9. Pasilepinkite masažu. Reguliarus galvos odos masažas stimuliuoja kraujo apytaką, taip padėdamas vitaminais ir maistinėmis medžiagomis aprūpinti ne tik galvos odą, bet ir plaukų svogūnėlius. Be to, jis skatina ir sebumo – natūralių odos riebalų, susidarymą, kuris padeda išsaugoti plaukų drėgmę. Kai oda pritrūksta sebumo, ima kankinti nemalonus tempimo ir perštėjimo jausmas.

10. Nepamirškite mitybos. Daugeliu atveju mūsų išorinė sveikata ir grožis prasideda viduje. Ši taisyklė galioja ir kalbant apie plaukus, todėl jei ramybės neduoda sausi plaukai, reikėtų atidžiai įvertinti ir savo mitybos įpročius, o racioną papildyti baltymų turinčiu maistu.

 

plaukai žiemą, plaukų priežiūra, sausi plaukai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai