Now Reading
Vilniaus rotušėje – jaukus ir šiltas kalėdinis šurmulys (foto)

Vilniaus rotušėje – jaukus ir šiltas kalėdinis šurmulys (foto)

Vilniaus rotušėje – jaukus ir šiltas kalėdinis šurmulys (foto)

Nors Vilniuje dar nežiba kalėdinė eglutė, tačiau miesto rotušėje jau tvyro kalėdinė nuotaika. Čia vyko Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurią globoja prezidentienė Alma Adamkienė.

Rotušės salėse įsikurė daugiau nei trisdešimties šalių atstovai. Visi jie ne tik siūlė įsigyti tradicinių kalėdinių skanėstų ar kitų suvenyrų, bet ir pasakojo apie savo šalių kalėdines tradicijas. O jų buvo kuo įvairiausių, nes Rotušėje prisistatė šalys nuo Norvegijos ir Suomijos iki Australijos ar Japonijos.

Pasidžiaugti gražia nuotaika ir pasmaguriauti galėjo tiek jaunas, tiek senas. O ir garbingų svečių mugėje netrūko. Čia apsilankė ir prezidentas Valdas Adamkus, JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E. Derse, kitų šalių ambasadoriai su savo antrosiomis pusėmis. Kaip ir dera Kalėdinei mugei, čia nuolat šurmuliavo ir patys mažiausi lankytojai, gavę puikią progą paragauti įvairiausių skanėstų.

Žinoma, Šv. Kalėdos tai ne tik gardėsių ragavimo metas. Mugės organizatoriai nepamiršo, kad žiemos švenčių metu svarbiausia parodyti dėmesį bei šilumą tiems, kuriems to trūksta labiausiai. Todėl visos Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos atiteks Kauno medicinos universiteto Vaikų ligų klinikai, Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensionui, labdaros fondui „Ekklesia“, Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Onkohematologijos centrui, Kijėlių specialiajam ugdymo centrui Molėtuose, Alantos senelių globos namams bei Vaikų ir jaunimo dienos centrui „Mūsų nameliai“.

Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos narės, Lietuvoje reziduojančių ambasadorių ir verslininkų žmonos bei lietuvės moterys.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mugės akimirkos – fotogalerijoje.

Jonas Špokas
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top