Now Reading
Po premjeros: „Karaliaus kalba“ pasitikta aplodismentais (Foto)

Po premjeros: „Karaliaus kalba“ pasitikta aplodismentais (Foto)

Po premjeros: „Karaliaus kalba“ pasitikta aplodismentais (Foto)

Trečiadienio vakare sostinės kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ iškilmingai pristatyta tikrais įvykiais paremta drama „Karaliaus kalba“.

Didžiosios Britanijos ambasados surengtoje premjeroje dalyvavo ne tik ambasadorius Lietuvoje Simonas Buttas, bet ir nemažai politikų, verslo bei pramogų pasaulio atstovų. Juosta, kurioje vaidinantis aktorius Colinas Firthas už šį vaidmenį jau apdovanotas Auksiniu gaubliu, pasakoja apie rimtą kalbos sutrikimą turintį Anglijos karalių Jurgį VI ir jo sunkų kelią į tautiečių širdis.

Tame kelyje monarchą lydi itin spalvinga asmenybė – australas logopedas Lajonelis Lougas (akt. Geoffrey Rushas), bandantis karaliui padėti itin neįprastais, o kartais net juokingais būdais.

„Šis filmas yra tikra istorija apie tai, kaip mūsų karalienės Elžbietos tėvas įveikė savo negalią, pasitelkdamas savo vidinius resursus ir daktaro logopedo, vėliau tapusio tikru jo draugu, pagalbą. Filmo žinutė yra universali: kad žmonės gali pakeisti savo gyvenimą ne tik pasitelkę stiprią valią bet ir sutikę priimti aplinkinių paramą“, – prieš kino premjerą sakė D.Britanijos ambasadorius S. Buttas.

Kino kritikų išliaupsintos dramos išskirtine premjera susidomėjo režisieriai Algimantas Puipa, Arūnas Matelis, Dalia Ibelhauptaitė, taip pat finansininkas Gitanas Nausėda fotografas bei verslininkas Marius Jovaiša, žurnalistai Aistė Stonytė, Giedrius Masalskis, Livija bei Marijus Gradauskai, Lietuvos ambasadorė prie UNESCO Ina Marčiulionytė ir kiti žymūs žmonės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip ir visame pasaulyje, taip ir Lietuvoje, filmas pasitiktas gausiais aplodismentais bei pagyromis.

Filmas kino teatruose pradedamas rodyti jau šį savaitgalį.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top