Now Reading
Skraidantis namas: iš animacijos į realybę (Foto, video)

Skraidantis namas: iš animacijos į realybę (Foto, video)

Skraidantis namas: iš animacijos į realybę (Foto

Animaciniuose filmuose realybės nedaug, tačiau kartais juose pamatytas idėjas galima pritaikyti ir kasdieniniame gyvenime. Štai „National Geographic Channel“ nors ir ne „ant sparnų“, bet balionais pavyko į 3 kilometrų aukštį pakelti… namą.

Nacionalinės Geografijos Draugijos televizijos kanalas, padedamas mokslininkų, inžinierių ir dviejų pasaulinio lygio balionų pilotų komandų pirmą kovo savaitgalį įgyvendino šį, atrodytų, neįmanomą tikslą. 

Atlikti bandymą paskatino „Disney“ ir „Pixar“ kino studijų 2009 metais sukurta animacinė 3D juosta visai šeimai „Aukštyn“ (Up!).

Bandymui buvo pasirinktas kvadratinis 4,88 metrų ilgio ir tokio pat pločio, 5,49 m aukščio medinis namukas. Šį „monstrą“ nuo šalia Los Andželo esančio privataus aerodromo tako turėjo pakelti 300 spalvingų, 2,44 m skersmens balionų, kurių kiekvienam pripildyti prireikė po cisterną helio dujų, skelbia „Daily Mail“.

Rekordu tapo ir patys balionai – tiek jų iki šiol nedalyvavo nei viename bandyme, skelbia apie realaus gyvenimo technologijas rašantis „Tom’s Guide“.

Kartu su balionais namas prilygo 10 aukštų pastatui ir danguje virš Kalifornijos dykumos sugebėjo išbūti 1 valandą bei pakilti net į 3 km aukštį. Kaip animaciniame filme, taip ir bandymo metu name buvo įsikūrę du žmonės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 Šį ir kitus neįtikėtinus bandymus „National Geographic Channel“ pristatys 2011 metų rudenį pasirodysiančioje filmų serijoje „How Hard Can it Be?“ (Ar įmanoma tai pasiekti?), skelbia „The Telegraph“. Skraidantį namą žiūrovai pamatys 2012-aisiais.

Nerijus Drochneris
Nuotraukos: National Geographic Channel, Pixar

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top