Now Reading
Kine operos sezonas baigiamas „Ariana ir Mėlynbarzdis“

Kine operos sezonas baigiamas „Ariana ir Mėlynbarzdis“

Kine operos sezonas baigiamas „Ariana ir Mėlynbarzdis“

Šį trečiadienį, birželio 29 d., savo pirmąjį operos sezoną kino centras „Multikino“ baigs niekada Lietuvoje nestatyta ir nerodyta kompozitoriaus Polio Diuka opera „Ariana ir Mėlynbarzdis“.

Tiesiogiai iš Barselonos „Gran Teatre del Liceu“ transliuojamoje operoje pagrindinį vyro vaidmenį atlieka vienas žymiausių Belgijos solistų, už pasiekimus muzikoje barono titulu Karaliaus Alberto II apdovanotas Jose van Dam.

„Prieš daugiau nei šimtą metų pirmą kartą pastatyta Paryžiuje, šiuo metu „Ariana ir Mėlynbarzdis“ retai įtraukiama į operų repertuarus, todėl Lietuvos operos mylėtojai turi unikalią galimybę pamatyti tiesioginę šios operos transliaciją iš vieno įspūdingiausios architektūros operos teatrų Europoje. Ši paskutinė sezono transliacija – ir užuomina į jau vasaros pabaigoje prasidėsiantį naująjį sezoną, kurio repertuare – garsios ir šalyje dar nerodytos operos su žymiausiais šio žanro menininkais“, – sako UAB „Multikino Lietuva“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Beveik tris valandas skambėsiančioje operoje „Ariana ir Mėlynbarzdis“ pagrindinio herojaus – penkias žmonas įkalinusio ir šeštąją išbandymams pasmerkusio Mėlynbarzdžio vaidmenį kuria daugelio tarptautinių apdovanojimų laimėtojas, praėjusiais metais savo septyniasdešimtmetį ir penkiasdešimtmetį scenoje atšventęs belgų solistas José Van Dam, kurio pasirodymų sąraše – ir 1999 metais vykusios Belgijos sosto įpėdinio Filipo ir princesės Mathilde tuoktuvės. Mėlynbarzdžio žmonas išlaisvinančios Arianos ir jos auklės vaidmenis operoje atlieka šiuolaikinės operos atlikėja sopranas Jeanne-Michèle Charbonnet ir įvairiapusišku, plataus diapazono balsu pasižyminti airių mecosopranas Patricia Bardon.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bilietus į tiesioginę operos „Ariana ir Mėlynbarzdis“ transliaciją galima įsigyti „Multikino“ kino centro kasose (prekybos ir pramogų centro „Ozas“ III aukštas) ir internete.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top