Now Reading
„Cirque du Soleil“ pristatė dar vieną sudėtingos akrobatikos šedevrą

„Cirque du Soleil“ pristatė dar vieną sudėtingos akrobatikos šedevrą

„Cirque du Soleil“ pristatė dar vieną sudėtingos akrobatikos šedevrą

Niujorke garsiausias pasaulyje šou kūrėjas „Cirque du Soleil“ pristatė antrąją šių metų premjerą – sudėtingiausiais akrobatiniais numeriais persmelktą roko operą „Zarkana“. 75 spektaklyje vaidinantys „Cirque du Soleil“ artistai žiūrovus nukelia ten, kur išnyksta riba tarp realybės ir fantazijos – į svajonių pasaulį, kuriuo patikėti priverčiamas kiekvienas.

Pagrindinė spektaklio siužetinė linija remiasi mago, vardu Zark, gyvenimo istorija. Zark yra praradęs ne tik savo magiškąsias galias, bet ir meilę gyvenimui. Apskritai „Zarkana“ galima vadinti spektakliu, kurio muzika ir neįtikėtini akrobatiniai numeriai nukelia į fantazijų pasaulį, kuriame iš pradžių tvyrantis chaosas pamažu užleidžia kelią šventei ir meilei.

Per kiek daugiau nei dvi valandas trunkantį spektaklį susižavėjimo ovacijas ir šūksnius kelia egzotiškus padarus įkūnijantys artistų kostiumai, pirštais piešiami didžiuliai smėlio piešiniai ir ore skraidantys ir sudėtingiausius bei pavojingiausius triukus atliekantys „Zarkana“ spektaklyje dalyvaujantys akrobatai. Sklandymo ir skraidymo ore triukų ir numerių šiame spektaklyje ypač gausu.

Po savo premjeros „Zarkana“ sulaukė tiek daugybės „Cirque du Soleil“ gerbėjų liaupsių, tiek teigiamų kritikų pasisakymų. Pasak pastarųjų, „Zarkana“ kiekvienam žiūrovui garantuoja pribloškiantį vaizdą, kuris kuriamas ne tik talentingų akrobatų meistriškai atliekamais pavojingais triukais, bet ir įspūdingomis ir labai tikroviškomis video projekcijomis, taip pat įdomią ir įtraukiančią istoriją bei puikią muziką. Beje, dainos šiame spektaklyje, priešingai nei daugelyje kitų „Cirque du Soleil“ kūrinių, kur skamba esperanto ar išgalvota kalba atliekami kūriniai, skamba anglų kalbą.

„Zarkana“ scenarijų kūrė ir režisavo žinomas Kanados teatro spektaklių ir filmų režisierius Francois Girard. Muziką spektakliui kūrė garsus Australijos muzikantas, kompozitorius ir prodiuseris Nick‘as Littlemore, prodiusavęs tokius atlikėjus kaip Elton‘as John‘as, Robbie Williams‘as, „Groove Armanda“. Teigiama, jog prie spektaklio „Zarkana“ muzikos kūrybos nemažai prisidėjo ir pats seras Elton‘as John‘as.

„Zarkana“ laikinai apsistojusi Niujorko „Radio City Music Hall“ teatre. Spektaklis čia bus rodomas iki spalio 3 d., o po to keliaus į Madridą bei Maskvą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Zarkana“ yra vienas iš trijų šou, kuriuos šiemet pristato „Cirque du Soleil“. Šou pasaulio gigantas kiek anksčiau jau pristatė spektaklį „Iris“, kuris bus rodomas Los Andžele, o rudenį planuojama ir legendinio Michael‘o Jackson‘o tematika gastrolėms parengto šou premjera. Jei „Cirque du Solei“ premjera Lietuvoje su spektakliu „Saltimbanco“ bus sėkminga, tikėtina, jog ir mes savo šalyje galime sulaukti naujausio jų kūrinio, paremto Michael‘o Jackson‘o istorija ir kūryba.

„Cirque du Soleil“ Lietuvos publikai pirmą kartą pasirodys gruodžio 15-17 dienomis „Siemens“ arenoje Vilniuje pristatydami vieną iš techniškai sudėtingiausių savo spektaklių „Saltimbanco“, kuris savo kuriama nuotaika, energija ir tvyrančia magija jau pavergė milijonus žiūrovų visame pasaulyje. Bilietus į šį unikalų, paslaptingą, o kartu ir ekstravagantišką bei žmogaus fizinių galimybių ribas panaikinantį spektaklį platina „Tiketa“.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top