Now Reading
Savaitgalį Vilniuje šurmuliavo Korėjos dienos (Foto)

Savaitgalį Vilniuje šurmuliavo Korėjos dienos (Foto)

Savaitgalį Vilniuje šurmuliavo Korėjos dienos (Foto)

Savaitgalį Korėjos dienų „Korėja ateina į Lietuvą“ metu Kauno, Vilniaus ir Druskininkų gyventojai bei miestų svečiai turėjo galimybę susipažinti su egzotiškos ir vis dar mažai pažintos Korėjos kultūra.

Liepos 9 d. Korėjos dienų renginiai vyko Vilniuje, Mokytojų namų kiemelyje. Prieš renginį vykusioje kultūros mugėje buvo galima pasigaminti tradicinių popierinių rankdarbių, apsivilkti puošnų rūbą hanbok, užrašyti savo vardą korėjietišku raidynu hangeul. Renginio kulminacija tapo dinamiškas ir spalvingas tradicinės korėjiečių muzikos ir šokių koncertas, kurio metu ansamblis „Yeongnam Yesuldan“ iš Pietų Korėjos linksmino moteriškais vėduoklių šokiais, archajinio instrumento gayageum muzika, atliko akrobatinius triukus su būgnais. 2001 metais įsteigtas kolektyvas „Yeongnam Yesuldan“ skleidžia Korėjos tradicinius šokius ir dainas bei saugo kultūrinį paveldą. Kolektyve dalyvauja vien tik profesionalūs šokėjai ir dainininkai, geriausiai atstovaujantys Korėjos tradiciją. Šie talentingi artistai kasmet pasirodo tarptautiniuose folkloro festivaliuose Kinijoje, Tailande, Japonijoje, JAV ir yra pelnę ne vieną apdovanojimą.

„Pasaulis vis dažniau įvertina gilias Korėjos istorines tradicijas ir sėkmingą modernizaciją. Man ypač malonu, kad mūsų universitetas yra Korėjos studijų lyderis Baltijos šalyse, ir aktyviai plėtoja studijų bei mokslo mainus su šia šalimi“, – sakė Vytauto Didžiojo universiteto Viešųjų ryšių prorektorė prof. Auksė Balčytienė.

Daugiau renginio akimirkų – Laikas.lt nuotraukų galerijoje.

Ieva Varkojytė
Nuotr. autorės
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top