Now Reading
Fotosesija su 10 metų modeliu – mados pasaulio klaida? (Foto)

Fotosesija su 10 metų modeliu – mados pasaulio klaida? (Foto)

Fotosesija su 10 metų modeliu - mados pasaulio klaida? (Foto)

Seksualiai papūstos ryškios lūpos, gundantis žvilgsnis ant leopardo raštais puoštų pagalvių – atrodytų įprasti mados pasaulio kadrai, jei modelis būtų ne dešimtmetė mergaitė.

Thylane Lena-Rose Blondeau – toks provokuojančiose profesionalios mados fotografijose įamžintos mergaitės vardas. Kalbama, kad ji jau gali į savo gyvenimo aprašymą įsirašyti tai, ko negali dešimt metų dirbantys modeliai. Tačiau ginantieji vaikų teises ir jų šalininkai itin pasipiktinę, kad maža mergaitė skleidžia tokį žavesį, ypač tada, kai pedofilijos problema tokia opi.

Jaunasis modelis buvo tapatinama su šešiasdešimtųjų sirena Brigitte Bardot, kuriai būnant 15-os ją atrado ELLE. Deja, prancūziškame „Vogue“ pasirodžiusios mergaitės nuotraukos su itin ryškiu makiažu ir aukštakulniais truputį pakenkė jos taip greitai išgarsėjusiam vardui.

Ši fotosesija netgi privertė Jungtinių Karalysčių vyriausybę iš naujo peržvelgti ir sugriežtinti reikalavimus žiniasklaidoje ir reklamoje naudojamoms vaikų nuotraukoms.

Mamų sąjungos vadovė užsakė nepriklausomą tyrimą, kurio metu būtų išaiškinti sunkumai, su kuriais šiandien susiduria vaikai. Dailymail.co.uk ji teigė, kad pasaulis labai susidomėjo agentūra, kuriai atstovavo Blondea, nes aišku, kad ji nemato skirtumo – fotografuoja suaugusįjį ar vaiką.

Žmogaus elgesį tiriantis psichologai teigia, kad mergaitei tokiu būdu buvo daryta dabar dar neryškiai matoma psichologinė trauma: „Šios nuotraukos – tarsi priešprieša vaikystei. Vaikas susidūrė su pasauliu, kuriam dar nebuvo pasirengęs, tad tiesiog tarnavo suaugusiesiųjų poreikiams. Vaikystė ir yra tas laikas, kuomet mažas žmogus fiziologiškai ir psichologiškai yra ruošiamas suagusiųjų pasauliui. Blondea tam tikrai nebuvo pasirengusi, ši fotosesija ir jų nuotraukų paviešinimas tiesiog sutrikdė mergaitės vystymąsi, kas neaišku, kaip jai atsilieps ateityje.“

Blondea itin iš dalies sėkmingą debiutą mados pasaulyje galima laikyti tiesiog tendencijų sekimu. Aktorė Elle Fanning 13 metų tapo Marco Jacobso rudens–žiemos kampanijos veidu, keturiolikmetė Hailee Steinfeld po Oskaro įteikimo pasirašė sutarti su Miu Miu.

Kaip ir daugelis jos likimo vaikų, Thylane pramogų pasaulis nebuvo svetimas. Jo tėtis Patrick Blondeau yra Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjas, o mama Véronika Loubry – aktorė ir televijos laidų vedėja.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau jaunesnioji auditorija neatrodo tokia susirūpinusi kaip suaugusiųjų. 700 fanų savo Facebook.com profilyje turinti Thylane sulaukė tik gerų komentarų, giriančių nuotraukas, jos grožį, sveikinančių su sėkme. Psichologai tai pakomentuoja, kaip neišvengiamą seksualizaciją tarp jaunų žmonių, netgi vaikų, kurią lėmė kintančios, tobulėjančios technologijos.

Jungtinėse Karalystėse atlikta apklausa parodė, kad 63 proc. 15–19 metų meginų svajoja tapti modeliais, o ne gydytojomis ar mokytojomis. Modelio karjera jaunų merginų iškreiptai suvokiama kaip moteriškumo išraiška. Toks požiūris dažnai lemia depresiją, nepilnavertiškumo kompleksą, kitas ligas. Kartais net sugadina merginoms gyvenimą nepataisomai, nes nuomonė, kad būti gražia svarbiau nei protinga, lemia jų nenorą mokytis, studijuoti, galvoti apie ateitį ir karjerą. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top