Now Reading
Kurto Cobaino dukros dovana – meninė fotosesija (Foto)

Kurto Cobaino dukros dovana – meninė fotosesija (Foto)

Kurto Cobaino dukros dovana – meninė fotosesija (Foto)

Frances Bean, grupės „Nirvana“ lyderio dukters, devynioliktas gimtadienis praminta, labiausiai laukta sukaktimi šio amžiaus pop kultūros istorijoje.

1992 m. rugpjūčio 18 d. K. Cobainas ir jo žmona, aktorė ir dainininkė Courtney Love susilaukė dukrelės. Pirmasis jos vardas buvo parinktas K. Cobainui imponavusios grupės „The Vaselines“ gitaristo Frances McKee garbei, o antras – mergaitės tėvui pamačius dar negimusios dukters atvaizdą ultragarso aparato ekrane, kuris jam priminė pupelę (bean – angl. pupelė).

K. Cobainas savo noru iš gyvenimo pasitraukė, kai Frances Bean nebuvo net dvejų metukų. Vėliau pagal budistų vienuolių papročius ji savo tėvo pelenus išbarstė Vašingtone, kur, pasak pačio K. Cobaino, jį buvo aplankiusios meno mūzos.

Rocky Schenckas, žymus meno fotografas, pasiūlė Frances Bean devynioliktojo gimtadienio proga nusifotografuoti senovinius Holivudo žvaigždžių portretus primenančioje fotosesijoje.

Vienoje nuotraukoje ji žiūri savo dangiškai mėlynomis akimis, vilki tik nėriniuotus apatinius, kurie sukuria puikų derinį su ugniniais plaukais. Kitoje, juodai baltoje 4 dešimt. kino juostą primenančioje fotografijoje, ji patraukliai rūko cigaretę ir t. t.

Roko žvaigždės dukra turėjo ištverti ilgai trukusius ir iki šiol trunkančius savo mamos C. Love akibrokštus – pasirodymus visuomenei apsvaigus nuo alkoholio ar narkotikų, viešai skelbiamų nesibaigiančių meilužių sąrašus, teismus dėl globos, o svarbiausia – kaltinimus nužudžius jos tėvą, C. Cobainą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žurnale „Rolling Stones“ žurnalistės praktiką atlikusią Francis Bean pasitikusi meno direktorė Mina Akytas sakė, kad ją apniko nostalgija, prisiminus K. Cobainą ir jo grupės populiarumo laikus. Mergina prieš metus paveldėjo 37 proc. savo tėvo turto, nors prieš tai C. Love visiems buvo pareiškusi, kad dukrai tėvas paliko tik savo megztinį, gitarą ir dainą „Smells like teen spirit“.

Su tokiomis žvaigždėmis kaip Nicose Eidmante, Tomu Altruistu, Adele ir Anie Lenkino dirbęs minėtas meno fotografas apie Francis Bean atsiliepė, kaip apie ypatingą modelį, fotosesijos metu atvėrusią savo moteriškumą ir žavesį: „Nėra abejonių, kad ji be galo stulbinanti asmenybė, o labiausiai fotosesijos metu mane sužavėjo tai, kad visą laiką fotografuojant ji buvo savimi, stipri ir pasitikinti.“

Sveikiname Francis Bean su praėjusiuoju gimtadieniu!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top