Now Reading
Festivalis „Kino šortai“ pristatomas viešajame transporte

Festivalis „Kino šortai“ pristatomas viešajame transporte

Festivalis „Kino šortai“ pristatomas viešajame transporte

Šiais metais jau 6-ąjį kartą Vilniuje vyks festivalis „Kino šortai“. Vakar festivalis prasidėjo netradiciškai – viešajame transporte, o spalio viduryje pakvies kino teatruose pamatyti profesionalių lietuvių ir užsienio režisierių sukurtas trumpo metražo kino naujienas.

Likus dviem savaitėms iki festivalio, kai kuriuose Vilniaus troleibusuose jau rodomi trumpieji filmai. Pasak festivalio rengėjų, šįmet ilgai galvota apie netradicines kino erdves ir kaip pasiekti kuo daugiau žiūrovų.

„Taip gimė idėja trumpo kino teatrą vienam mėnesiui įkurti viešajame transporte, kuriuo žmonės vyksta į darbą, grįžta namo, o kelionės metu užmeta akį ir į troleibusuose įrengtus ekranus. Pasirinkome 2-ojo ir 17-ojo maršruto troleibusus, riedančius ilgas trasas, pasiekiančius ir studentišką Saulėtekį. Šie troleibusai išsiskirs specialiais lipdukais ir festivalio logotipais. Visa filmų programa troleibuse truks apie pusvalandį – tiek, kiek važiuojama tuo maršrutu. Taigi sumokėję du litus už transporto bilietą, keleiviai kartu įsigis ir pigiausią bilietą į kiną“, – kalbėjo viena iš festivalio organizatorių Marija Ruzgutė.

Primename, kad vakar Vilniuje, Vinco Kudirkos stotelėje stovinčiame troleibuse pristatytas „kino teatras ant ratų“ ir kartu supažindinta su 6-ojo tarptautinio trumpų filmų festivalio „Vilniaus kino šortai“ naujienomis, programa ir svečiais. Netradicinę kino teatro troleibusuose idėją ir šių metų programą pristatė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus pavaduotoja kultūrai ir sportui Kristina Ulevičiūtė ir „Vilniaus kino šortų“ direktorė Rimantė Daugėlaitė.

Sumaniai reklamuojami „Vilniaus kino šortai“ šįmet vyks jau šeštą kartą. Spalio 13-16 dienomis sostinės kino teatruose „Skalvija” ir „Pasaka” suksis ne viena dešimtis trumpo metražo filmų – organizatoriai teigia šįmet sulaukę apie 600 filmų paraiškų ir iš jų atrinkę dešimtadalį geriausių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Vilniaus kino šortai“ pristatys ir didžiųjų kino festivalių Kanuose, Berlyne bei specializuotų trumpo metražo filmų festivalių dėmesio pelniusius trumpo metražo filmus. Festivalyje laukiama svečių iš Lenkijos, Ispanijos, Estijos, Švedijos.

Profesionalaus trumpo metražo filmų festivalis spalio 21-23 dienomis lankysis Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

ELTA
Nuotrauka: Dainiaus Labučio (ELTA)


ietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top