Now Reading
Ką kiti mato jūsų „Facebook“ tinklapyje (Foto)

Ką kiti mato jūsų „Facebook“ tinklapyje (Foto)

Ką kiti mato jūsų „Facebook“ tinklapyje (Foto)

Laikas.lt
Nuotr. „Eyetrackshop“

Kai darbdaviai, draugai ar mylimieji naršo po jūsų socialinio tinklo profilį, ką jie ten mato? „Eyetrackshop“ neseniai padarė tyrimą ir nustatė, kaip ir ką kiti mato jūsų profiliuose.

Tyrime dalyvavo 30 savanorių, kurių žvilgsniai buvo stebimi specialių kamerų, kai jiems po 10 s buvo rodomi skirtingi „Facebook“, „Google +“, „LinkedIn“, „Flickr“, „Youtube“, „Tumblr“, „Twitter“ ir pan. vartotojų profiliai.

Tiesa, toks tyrimas nebuvo visiškai tikslus. Tokiam globaliam procesui ištirti 30 žmonių skaičius yra tikrai per mažai. Dar turint omeny, kad viskas gali priklausyti ir nuo to, kas yra tame profilyje. Tačiau susisteminus duomenis, buvo prieita prie šokių tokių išvadų:

  • Profilio nuotraukos – jos daugiausiai dėmesio susilaukia „Facebook“ tinklapyje.
  • Darbas/darbdavys – ši skiltis daugiausiai dėmesio pritraukia „LinkedIn“ portale. Pasirodo, visiems čia žiūrėjusiems būtent darbas ir buvo svarbiausia (taip ir turėtų būti, turint omenyje, kad tinklapis skirtas būtent profesionalams).
  • Bendri pažįstami – kalbant apie socialinius tinklapius, kitiems dar labai svarbu bendri pažįstami. Tiksliau, tos mažos ikonėlės šonuose, kuriuose yra bendrų draugų nuotraukos („Facebook“, „Google +“, „Twitter“).
  • Viršutinė profilio dalis – kur kas didesnis skaičius žmonių iš karto žiūri į viršutinę profilio dalį („Facebook“). Tačiau ne visur – kitur toks dėmesio sutelkimas nepastebimas („Youtube“ ir „Twitter“).

 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Eyetrackshop“ yra viena populiariausių kompanijų įvairiems panašiems tyrimams atlikti. Jų duomenimis dažnai naudojasi įtakingiausios pasaulio kompanijos: norint parduoti produktą, svarbiausią informaciją pateikti ten, kur ji bus geriausiai matoma. „Eyetrackshop“ pavasarį atliko tyrimą, kuriame nustatė, ar vyrai ir moterys reklamas mato skirtingai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top