Now Reading
Festivalio „Galapagai / Roko naktys“ koncerte – jaunų atlikėjų invazija

Festivalio „Galapagai / Roko naktys“ koncerte – jaunų atlikėjų invazija

Festivalio „Galapagai / Roko naktys“ koncerte – jaunų atlikėjų invazija

Laikas.lt

Festivalio „Galapagai / Roko naktys 2012“ organizatoriai tęsia pusmetį truksiančių muzikinių renginių „Galapagai sako!“ ciklą. Kovo 30 d. Vilniaus klube „Studio 9” po festivalio vėliava pasirodys keturi jauni skirtingų muzikos stilių atlikėjai – elektroninės muzikos duetas „Style Mistake & Makdett”, šokių muzikos mėgėjams jau puikiai žinoma grupė „Proper Heat“, indie roko penkeriukė „ReedNoBrass“ ir didžėjus Justicious.

„Šiemet 10 metų jubiliejų švęsiantis muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai / Roko naktys“ išplės savo formatą – rugpjūtį į Zaraso salą susirinksiantys lankytojai išvys įvairiausios muzikos rūbais papuoštą renginį. Jo epicentre išliks amžinai gyva roko muzika, tačiau nebus nuvilti ir kitų stilių gerbėjai. Tai įrodome ir visą pusmetį iki festivalio vyksiančiu koncertų ciklu „Galapagai sako!“. Šįkart „Studio 9“ klube po festivalio ženklu susivienys keturi jauni elektroninės, roko ir šokių muzikos atlikėjai“, – sakė festivalio „Galapagai / Roko naktys“ prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Lietuvos ir užsienio šokių muzikos mėgėjams vis garsiau skambanti trijulė „Proper Heat“ kovo 30 d. renginyje pristatys jau trečiąjį savo singlą „Just A Little Bit“. Nepataisomais diskoholikais vadinami muzikantai, šiuo metu įrašinėjantys pavasarį pasirodysiantį debiutinį albumą, publiką kaitins naujais, dar negirdėtais kūriniais. „Proper Heat“ sudaro saksofonistas virtuozas ir klavišininkas Saxtone, ne tik Lietuvos „klubinėtojams“ gerai pažįstamas Martin Virgin bei „frontmenas“, vokalistas Karolis Ramoška.
Pirmuosius įrašus šiuo metu rengia ir kiti kovo 30 d. renginio „Galapagai sako!“ dalyviai „ReedNoBrass“. Grupės nariai Imantas Reed (vokalas), Vytas Rasimavičius (gitara), Žilvinas Lileikis (gitara), Dariush Loznikoff (bosinė gitara), Mantas Augustaitis (būgnai), anksčiau dalyvavę įvairiose muzikinėse ir kūrybinėse iniciatyvose, į „ReedNoBrass“ grupę susibūrė praėjusių metų gegužę. Muzikantai įkvėpimo semiasi iš tokių atlikėjų kaip „Fleet Foxes“, „Local Natives“, „Cold War Kids“, „Justice“, Johnny Cash bei kitų, o savo stilių apibūdina kaip indie pump.

„Style Mistake & Makdett“ – dar vieni talentingi ir perspektyvūs atlikėjai, kovo 30 d. pasirodysiantys „Studio 9“ scenoje. Šis duetas jau debiutavo ZIP FM eteryje su dainomis „Getting to you“ ir „Feel your love“.
Kitas renginio dalyvis Justinas Adžgauskas muzikos mylėtojams yra plačiau žinomas kaip Justicious. Tai – bene jauniausias UK bass/garage ir beats/trap muzikos didžėjus Lietuvoje. Justicious grojama muzika pasižymi sodriais bosais ir ritmais, tropikus menančiomis perkusijomis ir aidinčiomis melodijomis.
Kovo 30 d. „Studio 9“ vyksiantis koncertas – antrasis ciklo „Galapagai sako!“ renginys. Pirmajame, vasario 2 d. vykusiame Vilniaus menų fabrike „Loftas“, dalyvavo hiphopo scenos vilkai „G&G Sindikatas“ smogikai, alternatyviojo roko grupė IR bei freestyle atstovai „Jama & W“.

Pasak A. Barniškio – Blėkos, tolesnis renginių „Galapagai sako!“ ciklas bus pratęstas balandį arba gegužę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pernai rugpjūčio 5-6 d. vykusiame „Galapagų / Roko naktų“ festivalyje apsilankė daugiau nei 6,5 tūkst. žiūrovų, 5 scenose grojo 35 grupės iš 8 valstybių, kurios atliko 32 val. bendros trukmės muzikinę programą, renginyje buvo įrengta per 30 pramogų ir edukacinių erdvių zonų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top