Now Reading
Panevėžys su varniniais paukščiais kovos su petardomis

Panevėžys su varniniais paukščiais kovos su petardomis

Panevėžys su varniniais paukščiais kovos su petardomis

ELTA

Panevėžio miesto savivaldybės užsakymu Lietuvos ornitologų draugija imsis priemonių kovų populiacijai mažinti. Garsinės priemonės -petardos – naktį į kovo 11-ąją bus naudojamos Kultūros ir poilsio parke.

„Panevėžys bus pirmasis miestas, išbandęs garsines petardas kovų populiacijai mažinti. Ši Aplinkos ministerijos leidžiama priemonė iki šiol buvo panaudota tik kovai su kormoranais šalies nacionaliniuose parkuose. Ji davė teigiamų rezultatų. Žiūrėsim, kaip ji paveiks varninius paukščius”, – teigia Ekologijos skyriaus vyr. specialistė Rūta Taučikienė.

Kovai Kultūros ir poilsio parke bus baidomi nuo kovo 10-osios kas tris dienas dvi savaites. Ornitologai dirbs vakarais ir anksti rytą – prieš saulėlydį ir tekant saulei.

Dar dvi savaites paukščiai bus baidomi, kai padės kiaušinius – kovo-balandžio mėnesiais. Tada naktimis bus šaldomi kiaušiniai, kad iš jų neišsiperėtų jaunikliai.

„Apie tai, kad miestas pirmąkart imasi kompleksinių kovos su varniniais priemonių, informuoti šalia parko gyvenantys žmonės. Apie garsinių signalų naudojimą kalbėjome Savivaldybėje vykusiame susitikime su daugiabučių namų atstovais. Paprašėme jų pagalbos įspėjant kaimynus apie laikiną triukšmą”, – sakė R. Taučikienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Varninių baidymas garso ar vizualinėmis priemonėmis, padėtų perėti kiaušinių šaldymas Kultūros ir poilsio parke, senosiose ir Ramygalos g. kapinėse – viena Savivaldybės patvirtinto varninių paukščių populiacijos gausos reguliavimo priemonių plano dalių. Tam, kad pavasarį į miestą grįžtų kuo mažiau kovų, jų bus siekiama mažinti ir Panevėžio regiono sąvartyne Dvarininkų kaime.

Šios priemonės bus vykdomos kasmet iki 2015-ųjų.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top