Now Reading
„Plevėsos virtuvėlė“ pristato… „Normalius“ kalakutienos kepsnius

„Plevėsos virtuvėlė“ pristato… „Normalius“ kalakutienos kepsnius

„Plevėsos virtuvėlė“ pristato... „Normalius“ kalakutienos kepsnius

Laikas.lt
„Plevėsos virtuvėlė“

„Plevėsos virtuvėlė“ skirta tiems, kurie:
A) nekenčia gaminti,
B) nuolat bijo, kad gaminant kažkas nepasiseks,
C) arba tiesiog gerokai mieliau laiką leidžia miegamajame, nei virtuvėje.

Čia bus vien išmėginti patiekalai – tokie paprasti, kad juos sugadinti prireiktų didelio talento.

Skanaus!

Seniau gaminome kalakuto bičiulę vištą, kuri meduje plaukiojo, o dabar siūlome susikaupti, pasitelkti visus savo kulinarinius gebejimus ir nustebinti inoringiausius gurmanus. Mes tikime – jūs irgi mokate gaminti.

Nu, pabandom padaryt normalų patiekalą nors sykį. Tipo, kad ne gėda būtų parodyt močiutei. Jamam kilą puikiausios kalakuto krūtinėlės – o kalakuto ryškiai būta krūtiningo, jei užsiaugino visą kilogramą filė.

Supjaustom 1-2 cm storio pjausneliais, ir stalčiuje arba pas kaimynus randam virtuvinį plaktuką. Tokį, kokiu mūsų vaikystėje mamos daužydavo karbonadus. Mušam pjausnelius, sudėtus ant pjaustymo lentos. Mušam, nesustojam. Mėsos laksto į šalis, kaimynai beldžia į sieną, katės kaukia iš siaubo. Bet šis košmaras greitai baigiasi: štai pjausneliai plonyčiai, kone kiaurai perregimi.

Užsimaišom marinato: raudonojo vyno actas, alyvuogių aliejus, malta saldžioji ir aitrioji paprika, malti pipirai, džiovinti mairūnai, lyg ir viskas. Suklostom plausnelius marinate ir įbrukam į šaldytuvą 4-5 valandoms.

Per tą laiką galim darytis manikiūrą, pedikiūrą, pilingą, depiliaciją ir meditaciją, sužiūrėti dvi „Sex and City“ serijas, išplauti grindis, parašinėti FB.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Na štai, laikas nepastebimai ir prabėgo. Sumušam tris kiaušinius, išplakam. Į lėkštę suberiam maltus džiūvėsėlius. Kiekvieną pjausnelį pamirkom kiaušinyje, apvoliojam džiūvėsiuose ir dedam į įkaitintą keptuvę be jokio aliejaus.

Būtinai nusifotografuojam patiekalą atminčiai – gali būti, kad tokio „normalaus“ maisto neruošime dar labai ilgai. O močiutei prie progos galėsim parodyt, kad „mokam gaminti“.

Daugiau nuotykių virtuvėje: „Plevėsos virtuvėlė“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top