Laikas.lt
„Plevėsos virtuvėlė“
„Plevėsos virtuvėlė“ skirta tiems, kurie:
A) nekenčia gaminti,
B) nuolat bijo, kad gaminant kažkas nepasiseks,
C) arba tiesiog gerokai mieliau laiką leidžia miegamajame, nei virtuvėje.
Čia bus vien išmėginti patiekalai – tokie paprasti, kad juos sugadinti prireiktų didelio talento.
Skanaus!
Seniau gaminome kalakuto bičiulę vištą, kuri meduje plaukiojo, o dabar siūlome susikaupti, pasitelkti visus savo kulinarinius gebejimus ir nustebinti inoringiausius gurmanus. Mes tikime – jūs irgi mokate gaminti.
Nu, pabandom padaryt normalų patiekalą nors sykį. Tipo, kad ne gėda būtų parodyt močiutei. Jamam kilą puikiausios kalakuto krūtinėlės – o kalakuto ryškiai būta krūtiningo, jei užsiaugino visą kilogramą filė.
Supjaustom 1-2 cm storio pjausneliais, ir stalčiuje arba pas kaimynus randam virtuvinį plaktuką. Tokį, kokiu mūsų vaikystėje mamos daužydavo karbonadus. Mušam pjausnelius, sudėtus ant pjaustymo lentos. Mušam, nesustojam. Mėsos laksto į šalis, kaimynai beldžia į sieną, katės kaukia iš siaubo. Bet šis košmaras greitai baigiasi: štai pjausneliai plonyčiai, kone kiaurai perregimi.
Užsimaišom marinato: raudonojo vyno actas, alyvuogių aliejus, malta saldžioji ir aitrioji paprika, malti pipirai, džiovinti mairūnai, lyg ir viskas. Suklostom plausnelius marinate ir įbrukam į šaldytuvą 4-5 valandoms.
Per tą laiką galim darytis manikiūrą, pedikiūrą, pilingą, depiliaciją ir meditaciją, sužiūrėti dvi „Sex and City“ serijas, išplauti grindis, parašinėti FB.
Na štai, laikas nepastebimai ir prabėgo. Sumušam tris kiaušinius, išplakam. Į lėkštę suberiam maltus džiūvėsėlius. Kiekvieną pjausnelį pamirkom kiaušinyje, apvoliojam džiūvėsiuose ir dedam į įkaitintą keptuvę be jokio aliejaus.
Būtinai nusifotografuojam patiekalą atminčiai – gali būti, kad tokio „normalaus“ maisto neruošime dar labai ilgai. O močiutei prie progos galėsim parodyt, kad „mokam gaminti“.
Daugiau nuotykių virtuvėje: „Plevėsos virtuvėlė“.