Now Reading
Aktualios muzikos gidas (5): The Killers, Pink, MuseIQ ir kt.

Aktualios muzikos gidas (5): The Killers, Pink, MuseIQ ir kt.

Aktualios muzikos gidas (5): The Killers

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – The Killers

Vasarą muzikinis pasaulis ne toks aktyvus, koks jis bus rudenį, tačiau tai nereiškia, kad nėra vertų dėmesio muzikinių naujienų. Pasigarsiname kolonėles ir pradedame:

The Killers – Runaways

Las Vegaso vaikinai „The Killers“ vis dar yra viena populiariausių šiandienos roko grupių pasaulyje, tačiau pastaraisiais metais jų karjera yra kiek užstrigusi. Paskutinis grupės albumas „Day & Age“ išleistas dar 2008-aisiais ir tai tikrai nebuvo stipriausias jų darbas. Per tuos keturis metus grupės lyderis Brandonas Flowersas spėjo pradėti ir solinę karjerą, tačiau vienas jis nepasiekė tokių aukštumų, kokiose buvo kartu su grupe.

Didžiausi „The Killers“ hitai, tokie kaip „Mr. Brightside“ ar „When You Were Young“ yra daugiau nei penkmečio senumo, dėl to šiemet rugsėjį numatytas išleisti naujas „The Killers“ albumas bus ypač svarbus: arba jie sugrįš į rokenrolo viršūnę, arba taps dar viena praeitimi gyva grupe. 

Praėjusią savaitę pristatytas pirmasis būsimo albumo kūrinys daina „Runaways“ – saugus ėjimas. Ankstesniąją „The Killers“ kūrybą beveik atkartojanti, tik netikėtai stipria būgnų partija priedainyje papildyta daina yra pakankamai gera, kad nenuviltų ilgai naujienų laukusių gerbėjų, nors vargu ar pasiūlanti jiems ką nors, ko jie iš šios grupės dar nėra girdėję:


 

Pink – Blow Me (On Last Kiss)

Dar vienas amerikietiškas sugrįžimas. Lietuvos radijo stočių labai mėgstama Filadelfijos atlikėja sujungė savo senąją poprokišką kūrybą su šiandien atgimusiais šokių muzikos ritmais, priedainyje užkėlė savo balsą iki maksimumo ir sukūrė naują šios vasaros muzikinių kanalų hitą. Tiesa, sensacijos jis nesukėlė – liepos pradžioje išleista daina jokioje šalyje nepakilo į pirmąjį dešimtuką. Aukščiausia vieta – 13-oji, Kanadoje. Pink gimtojoje JAV „Blow Me“ pakilo tik iki 58-osios vietos.

Naujas dainininkės albumas „The Truth About Love“ bus išleistas rugsėjo 18-ąją.


Deadmau5 ir Gerard Way – Professional Griefers

Roko grupės vokalistas dainuoja šokių muzikos prodiuserio dainoje? Taip, ypač 2012-aisiais. Gerrardas Way yra vienos kertinių mainstream emo grupių „My Chemical Romance“ vokalistas. Tačiau emo buvo įdomu 2004-aisiais. Šiandien pasaulis klauso šokių muzikos ir Gerrardas, bandantis vėl priminti apie save, plaukia šia banga. To rezultatas – daina „Professional Griefers“, praėjusią savaitę nutekėjusi į internetą, nors oficialiai išleidžiama tik rudenį.


Chris Brown – Turn Up the Music

Nors muzikos kritikai amerikiečių R&B atlikėjo Chriso Browno albumą „Fortune“ įvertino labai prastai (dažniausiai pasitaikęs įvertinimas – dvi žvaigždutės iš penkių), faktas lieka faktu: šiuo metu šis albumas yra perkamiausias JAV ir buvo pakilęs iki pirmosios vietos Jungtinėje Karalystėje ir Olandijoje.

Susipažinimui su tuo, kokia muzika šiuo metu yra perkamiausia pasaulyje – pirmasis Chriso Browno singlas iš „Fortune“, šį vasarį išleista daina „Turn Up the Music“:


See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bloc Party – Octopus

Labai talentinga, tačiau į priekį ne be zigzagų judanti britų indie roko grupė „Bloc Party“ vėl stojasi ant kojų. Pernai muzikinį pasaulį apskriejo gandai, kad grupės vokalistas, daugiau nei pusę „Bloc Party“ identiteto sudarantis Kele Okereke paliko grupę. Tokios kalboms buvo rimtas pagrindas – 2010-aisiais Kele pareiškė, kad gitaros jam nusibodo, pradėjo solo karjerą ir išleido šokių muzikos albumą „The Boxer“.

Vis dėlto, šiuo metu, atrodo, jog viskas grįžta į senąsias vėžes. Praėjusią savaitę matėme Kele grojantį gitara kai „Bloc Party“ koncertavo Lenkijoje vykusiame muzikos festivalyje „Heineken Open’er“, o kelios dienos po to grupė pristatė savo sugrįžimo kūrinį „Octopus“:


MuseIQ – Imagination

„MuseIQ“ yra trijų vaikinų kompanija, kurianti bene stilingiausią šokių muziką Lietuvoje šiandien. Grupės veidas ir vokalas – šių metų „Eurovizijoje“ išgarsėjęs Beissoul. Grupė vieną po kito kepa aukštos kokybės vaizdo klipus savo dainoms. Šį trečiadienį buvo pristatytas jau penktasis video darbas, dainai „Imagination“:


The Dominoes – Invisible Man

Prieš kelis metus vilniečiai „The Dominoes“ viltingai įsiliejo į Lietuvos nepriklausomos muzikos sceną, tačiau vos pasiekę pirmųjų puikių rezultatų (pirmoji vieta konkurse „Blogiukai“ ir vėliau sekusi kelionė į Duisburgą (Vokietija), „Euro Rock“ seminarą) padarė ilgą pauzę. Šią vasarą anksčiau dviejų narių grupė pasipildė būgnininku, gitaristu ir klavišininku ir startavo iš naujo, gausiai rodydama kūrybos vaisius. Praėjusią savaitę „The Dominoes“ pristatė internetinį singlą „Rooftops“, o kiek anksčiau nusifilmavo „SnapSounds“ studijoje, atlikdami dainą „Invisible Man“:


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top