Now Reading
Brangiausias keksiukas pasaulyje už triženklę sumą (Foto, video)

Brangiausias keksiukas pasaulyje už triženklę sumą (Foto, video)

Brangiausias keksiukas pasaulyje už triženklę sumą (Foto

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk

Niekas nenuneigs, kad keksiukai yra ne tik skanūs, bet ir smagūs, o kartu mielai kasdieniški. Tik ne šis. Brangiausias pasaulyje keksiukas toli gražu nėra eilinis pavakario saldėsis – šis, „Auksiniu feniksu“, vadinamas saldumynas kainuoja kiek daugiau 2 700 litų ir yra pagamintas iš išskirtinės kokybės šokolado bei padengtas valgomuoju auksu.

Prabangusis keksiukas parduodamas Dubajuje, „Bloomsbury’s Cupcakes“, parduotuvėje. Kritikai juokauja, kad „Auksinis feniksas“ skirtas smaližiams, kurių saldumynų poreikis prasilenkia su sveiku protu – keksiukas dengtas 23 karatų valgomojo aukso lakštais, kepamas iš organiškų miltų iš Jungtinės Karalystės, ypatingo Rachel’s sviesto, jam naudojama Premium Amedei Pržorcelena kakava iš Italijos bei aukščiausios kokybės vanilė iš Ugandos.

„Auksinis feniksas“ patiekiamas ant 24 karatų aukso puošto „Vilari“ arbatos serviravimo staliuko, kuris buvo sukurtas Marijai Antuanetei. Keksiukui nenusileidžia ir lėkštė – ji taip pat puošta 24 karatų auksu.

„Bloomsbury’s Cupcakes“ įkūrėja Shafeena Yusuff Ali brangiausią pasaulyje keksiuką sumąstė pagaminti mėnesio pradžioje ir keletą savaičių tobulinusi receptą, puošmenas bei patiekimą pagaliau pasiekė savo: „Mūsų tikslas buvo sukurti geriausių keksiukų ir Persijos įlankos sąsają, kodėl keksiukas negali būti toks skanus, kaip ir gražus, arba toks gražus, kaip ir skanus,“ – gan painiai aiškina virtuvės šefė.

Tiesa, keksiukas pasirodė gražus anaiptol ne visiems – socialinio tikslo „Twitter“ komentatoriai jį pavadino „betiksliu ir šlykščiu“, tačiau moteris iškart puolė ginti savo kūrinio: „Man labai gaila, kad jūs taip manote! Aš nuoširdžiai stengiausi sukurti šį tą nuostabaus!“ Jai antrino ir kompanijos, kuriai priklauso prabangiųjų keksiukų parduotuvė direktorius Vinay Lall: „Žmonės ir prieš tai bandė sukurti brangius keksiukus, tačiau pastarieji nebuvo valgomi, jie buvo inkrustuoti deimantais ir panašiais komponentais,“ – apie „Auksinio fenikso“ išskirtinumą kalbėjo vyras.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Auksinio fenikso“ gamyba video siužete:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top