Now Reading
Flashmob’ų linksmybės pagal „Improv Everywhere“ (Video)

Flashmob’ų linksmybės pagal „Improv Everywhere“ (Video)

Flashmob'ų linksmybės pagal „Improv Everywhere“ (Video)

Kelios dešimtys „bekelnių“ metro keleivių, minia, netikėtai vienu ritmu ėmusi šokti traukinių stotyje ar Vilniaus Katedros aikštėje kelioms minutėms prigulti nusprendę praeiviai – vienus džiuginantys, kitus erzinantys flashmob‘ai vis dar nepraranda populiarumo.

Štai, kad ir pats „šviežiausias“, jau tradicija tapęs pasivažinėjimas be kelnių Niujorko metro. Ši praėjusią savaitę vykusi akcija vyksta jau dešimtą kartą ir sutraukia vis daugiau įvairiausios profesijos bei socialinės padėties dalyvių. Originaliomis trumpikėmis „pasipuošusių“ keleivių tarpe išvysime ne tik visuomet linksmai nusiteikusius studentus, bet ir verslininkus ar garbaus amžiaus senjorus.

Beje, ar žinote, kas ir kada pradėjo visas šias linksmybes? Garbė tenka Charlie Toddui ir jo bendraminčiams, dar 2001 m. Niujorke įkūrusiems organizaciją „Improv Everywhere“. Būtent jie 2002 m. sausį suorganizavo pirmąjį tokį pasivažinėjimą. Jame tąkart dalyvavo vos septynetas linksmai nusiteikusių vyrukų. Vargu, ar patys organizatoriai tuomet tikėjosi, kad ši akcija pasieks tarptautinį mastą – šįmet ji vyko beveik penkiasdešimtyje miestų, 24 valstybėse.

 Tačiau tai – ne vienintelis „Improv Everywhere“ „kūrinys“. Per visus šiuos darbo metus Charlie su savo komanda ir tūkstančiais entuziastų suorganizavo daugiau kaip 100 flashmob‘ų, kurių nemaža dalis taip pat sulaukė sekėjų ne tik Amerikos, bet ir viso pasaulio miestuose. Šios kompanijos rengiamos akcijos būna pačios įvairiausios, pradedant netikėtu miuziklu „Paduokite, prašau, servetėlę“ vienoje Los Andželo kavinėje, sinchroniniu plaukimu Niujorko fontane ir baigiant daugybe penkioms minutėms „sustingusių“ Niujorko Centrinės stoties keleivių.  Dalyvių skaičius priklauso nuo to, kokia yra planuojamo flashmob‘o tema. Kartais čia veikia vos keletas „agentų“, o kartais – keli tūkstančiai.

Štai, vienas iš naujausių „Improve Everywhere” organizuotų flashmob’ų:


 

Dažnas paklaus: o kam viso to reikia? Neretai atsakymas bus pats paprasčiausias – tam, kad žmonės pasilinksmintų. Flashmob‘as – paprastai dalyviams visiškai nieko nekainuojanti ir begalę gerų emocijų sukelianti veikla. Organizatorių užmačios – parodyti individualybių visuomenei, kad bendra veikla gali būti ne tik orientuota į materialius tikslus. Pirmųjų, „tikrųjų“ tokio pobūdžio renginių pagrindinė sąlyga būdavo atsiriboti nuo bet kokių politinių ar komercinių tikslų. Nepaisant to, pastaraisiais metais viešos, nuotaikingos akcijos įdėją vis dažniau perima reklamos kompanijos, tokiu būdu siekiančios pristatyti konkrečius produktus. Tačiau reikia pasidžiaugti, kad vis dar išliko ir pirminės, grynai socialinės idėjos puoselėtojų.
 
Beje, minėti „Improv Everywhere“ – ne vieninteliai, organizuojantys flashmob‘us. Štai, bemaž į istoriją įėjęs „nutikimas“ Antverpeno traukinių stotyje:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


 

Arba ne taip seniai Manhattane, 24 – ojo „Opros Šou“ sezono atidarymo proga, įvykęs flashmob‘as pagal grupės „Black Eyed Piece“ dainą „I Gotta Feeling“:


 

Įdomu, kad Rytų Europos šalyse šiuo atžvilgiu karaliauja Ukraina.
 
Be abejonės, tokios „viešos staigmenos“ – ne naujiena ir Lietuvoje. Prisiminkime ir vis didesnį pagreitį įgaunantį „Burbuliatorių“ ar projekto „Šok su manimi“ organizuotą šokio flashmob‘ą Vilniaus Rotušės aikštėje. Tiesa, mums šioje srityje dar reikia paaugti ir iki galo perprasti šios smagios akcijos taisykles.
Na, o pabaigai – vienas iš tautiečių bandymų netikėtai susiburti:

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top