Now Reading
Negailestingas laikas: išvaizdos pokyčiai nuo 0 iki 100 metų (Video)

Negailestingas laikas: išvaizdos pokyčiai nuo 0 iki 100 metų (Video)

Negailestingas laikas: išvaizdos pokyčiai nuo 0 iki 100 metų (Video)

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

Amžius yra tik skaičius – byloja senas posakis. Visgi, bėgant metams, keičiasi ne tik mūsų požiūris bei vertybės, bet ir išvaizda. Tai bandė užfiksuoti olandų režisierius Jeroen Wolf.

Kūrėjas, suradęs 100 savanorių nuo 0 iki 100 metų, jų paprašė prieš kamerą pasakyti savo amžių. Tuomet trumpus epizodus sudėjo į vieną video filmuką, kuriame parodė, kaip senėjimo procesas veikia žmonių išvaizdą per ilgą gyvenimo kelionę.
Ponas Wolfas pasakojo, jog lengviausia buvo surasti jaunimą ir vidutinio amžiaus savanorius, daugiau problemų kilo ieškant labai jaunų arba labai senų. Jis pastebėjo, kad šis video galbūt ne visai tiksliai atspindi visą Amsterdamo, kuriame buvo filmuojama, populiaciją – kai kurios mažumos kadre šmėžuoja dažniau nei kitos.

„Pradėjau filmuoti 2011-ųjų spalį tiesiog gatvėje prašydamas žmonių prieš kamerą pasakyti savo amžių. Iš pradžių mano kolekcija augo labai greitai, kol prireikė ieškoti labai jaunų ir labai senų savanorių. Jaunų todėl, kad visuomenė gana atsargiai žiūri į vaikų fotografavimą ir filmavimą, o senus tiesiog buvo sunku rasti, nes pagyvenę žmonės yra linkę daugiau laiko praleisti namuose. Vyriausius savo „modelius“ radau globos namuose, man buvo garbė užfiksuoti šiuos dažnai pažeidžiamus žmones savo projektui“, – įspūdžiais dalinosi autorius.

J. Wolf prisiminė, jog didžiausia problema iškilo ieškant 99-erių metų savanorio: „Matyt šimtamečiai didžiuojasi apvaliu skaičiumi, o metais jaunesni – retas reiškinys. Pagaliau suradau tokio amžiaus moterį, bet ji atsisakė prieš kamerą pasakyti savo amžių, paprasčiausiai neigė turinti tiek daug metų! Visgi, po kelių mėnesių suradau savanorę, kuri užpildė šią spragą, ir baigiau šį projektą“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top