Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas. Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Sekmadieninis Jurgos receptas. Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Sekmadieninis Jurgos receptas. Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome antrąjį Jurgos blyną, o tiksliau – citrininį pyragą „Netyčiukas“.

Ingredientai

Miltai – 3 puodeliai
Kepimo milteliai – 1 (kupinas) a. š.
Druska – ½ a. š.
Cukrus – 1 ½ puodelio
Aliejus – 1 puodelis
Kiaušiniai – 4 vnt.
Citrina – 1 vnt.
Vanilinis cukrus – 2 ½ a. š.

Gaminimas

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sudėti į indą ir išmaišyti. Aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų supilti į kitą ir gerai išplakti. Paskui vieno ir kito indo turinius sumaišyti kartu. Galima ir viską viename inde maišyti, bet vis tiek pirmiausia reikėtų aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų išplakti. Paragauti tešlą, ar netrūksta cukraus. Man dažniausiai trūksta, tai dar stiklinę papildomai visada įdedu. Na, ir galiausiai, skardą ištepti sviestu, sudėti tešlą ir šauti į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę. Kepti kažkur apie valandą. Iškeptas pyragas būna gražios geltonos spalvos ir labai skaniai kvepia citrinomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top