Now Reading
10 rekordinių kūno dalių savininkų

10 rekordinių kūno dalių savininkų

10 rekordinių kūno dalių savininkų

Laikas.lt
Pagal Oddee.com

Jie pasaulį pribloškė ne savo neeiliniais sugebėjimais, o … netradicinėmis kūno dalimis! Pateikiame dešimties rekodininkų sąrašą:

1. Cathie Jung: liekniausias pasaulyje liemuo

Tikrai – jokio „Photoshop’o“. Liekniausio dabar gyvenančio žmogaus liemens titulu besidžiaugiančios korsetų karalienės Cathie Jung liemens apimtis – tik 38 centrimetrai. Tiesa, ją lenkia dabar jau iš gyvųjų pasaulio pasitraukusi Ethel Granger, rekordo kartelę iškelianti iki 33 centimetrų ribos.

2. Svetlana Pankratova: ilgiausios pasaulyje kojos

Rusė Svetlana Pankratova turi ilgesnes kojas už bet kurią kitą moterį pasaulyje – jos siekia 132 centimetrus. 196 centimetrų ūgio rekordininkė, kadaise JAV moterų komandoje žaidusį krepšinį, parduotuvėse sunkiai randa ne tik kelnes, bet ir batus – jos pėdai reikia 46 dydžio apavo.

3. Vivian Wheeler: ilgiausia pasaulyje moters barzda

Jeigu ilgiausios pasaulyje kojos skamba gana patraukliai, šis rekordas pernelyg nežavi – Vivian Wheeler užsiaugino ilgiausią pasaulyje moters barzdą. Jos „pasidižiavimas“ siekia beveik 30 centimetrų. Amerikietė skustis pradėjo būdama vos 7-erių, tačiau 1993 metais tai daryti nustojo.

4. Lui Hua: didžiausia pasaulyje plaštaka

Kinas Lui Hua kenčia nuo reto sutrikimo – makrodaktilijos. Prieš Šanchajuje atliktą operaciją, kurios metu pašalinta net 5 kilogramai mėsos, jo kairysis nykštys buvo 29 centimetrų ilgio.

5. Annika Irmler: ilgiausias pasaulyje moters liežuvis

Pažvelgus į moksleivės iš Vokietijos Annikos Irmler nuotraukas, žodis „ilgaliežuvė“ įgauna kiek kitokia prasmę – dvylikametės liežuvis siekia net septynis centimetrus.

6. Lee Redmond: ilgiausi pasaulyje rankų nagai

Amerikietė Lee Redmond liovėsi kirpusi rankų nagus 1979-aisiais – po dvidešimties metų jie pasiekė 8 metrų 65 centrimetrų ilgį. Visgi moteriai prieš savo valią teko su jais atsisveikinti – jie nulūžo Lee patekus į automobilio avariją.

7. Radhakant Baijpai: ilgiausi pasaulyje ausų plaukai

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Indas Radhakant Baijpai, prieš devynerius metus pasiekęs pasaulio rekordą su 13,2 centimetrų ilgio ausų plaukais, šiuo metu jau gerokai jį viršijo – vyro ausų augmenija jau siekia 25 centimetrus.

8. Mehmet Ozyurek: ilgiausia pasaulyje nosis

Mehmet Ozyurek, 1949-aisiais gimęs Turkijoje, gali pasigirti ilgiausia pasaulyje nosimi – ji siekia net 8,8 cm. Įdomu, ar daug per gyvenimą melavo…

9. Devendra Harne ir Pranamya Menaria: daugiausiai pirštų pasaulyje

Taip jau susiklostė, jog daugiausiai pasaulyje pirštų turi du berniukai iš Indijos. Devendra Harne ir Pranamya Menaria, turintys po12 rankų ir 13 kojų pirštų, kenčia nuo sutrikimo, vadinamo polidaktylizmu.

10. Frank Ames: ilgiausi pasaulyje antakių plaukai

Dažnai varžomasi dėl ilgiausių pasaulyje plaukų, tačiau amerikietis Frank Ames turi savo būdą ir augina ne galvos, o antakių plaukus. Šie gražuoliai jau pasiekė 9,6 centimetrus ir oficialiai pripažinti ilgiausiais pasaulyje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top