Now Reading
Naujasis „Matricos“ kūrėjų filmas „Debesų žemėlapis“ Lietuvą pasieks lapkritį (video)

Naujasis „Matricos“ kūrėjų filmas „Debesų žemėlapis“ Lietuvą pasieks lapkritį (video)

Naujasis „Matricos“ kūrėjų filmas „Debesų žemėlapis“ Lietuvą pasieks lapkritį (video)

Laikas.lt

Vienu įdomiausių 2012-ųjų filmų tituluojamas įspūdingas kino epas „Debesų žemėlapis“ (angl. „Cloud Atlas“), apimantis šešias skirtingu laiku besivystančias istorijas, jau lapkričio 23-ąją pasieks ir Lietuvos kino teatrus. Ilgus metus laikytas filmu, kurio neįmanoma pagaminti, „Debesų žemėlapis“ pranoko tiek didžiųjų kino studijų, tiek visko mačiusių kinomanų lūkesčius. Lietuviams jau pristatytas ir specialus, itin vaizdingas šio filmo tinklalapis www.debesuzemelapis.lt.

Toronto kino festivalyje debiutavęs „Debesų žemėlapis“ kaip mat pelnė aukščiausius įvertinimus, o įtakingame Imdb.com reitinge įsitvirtino su solidžiais 8,5 balo iš 10-ies. Tiesa, filmą kūrę „Matricos“ režisieriai Andy ir Lana Wachowski bei „Bėk, Lola, bėk“ kūrėjas Tomas Tykweris „The New Yorker“ pripažino turėję įveikti ne vieną kliūtį, kad šis kūdikis gimtų.
 
Rašytojo Davido Mitchello 2004-ųjų to paties pavadinimo romaną ekranizuoti nutarę režisieriai ne kartą buvo atsitrenkę į sieną. „Sunku būtų net suskaičiuoti, kiek kartų šis filmas buvo numarintas ir vėl prikeltas gyvenimui. Tuomet, kai meno kūrimą diktuoja rinka, originalumu dažniausiai bjaurimasi. Jei režisuojamas filmas, kokio nebūta anksčiau, neįmanoma išmatuoti jo ekonominio naudingumo, o tai – didžiausia bėda“, – sakė Lana Wachowski. Galiausiai nufilmuotas „Debesų žemėlapis“ tapo pačiu brangiausiu kada nors sukurtu nepriklausomu kino filmu – jo biudžetas siekė per 100 mln. JAV dolerių.
 
Nepriklausomai juosta buvo sukurta todėl, kad Andy ir Lana Wachowski bei T.Tykweris, net turėdami praeityje itin sėkmingų filmų (tokių kaip „Matrica“), negavo iš jokios studijos pakankamo finansavimo. Andy Wachowski į investuotojų trūkumą reagavo su kartėliu. „Ryžtiesi kurti filmą, nes tau jis patinka, nes turi skonį. Tai nėra tas pats, kas nusipirkti maisto „McDonalds“ norint tiesiog užsikimšti skrandį, mat tas maistas yra valgomas. Mes esame kino versle dėl to, kad mums patinka kinas, o ne dėl to, kad mums patinka pinigai“, – teigė vyras. Jis akcentavo, kad Holivude tampa vis sunkiau prasimušti ne pagal frančizes kurtiems, originalaus turinio filmams.
 
Kita vertus, kino studijų nenoras skirti lėšų tik dar labiau pakurstė išsvajotą filmą užsimojusių sukurti režisierių ryžtą. Siekdami sėkmės prie įspūdingo scenarijaus jie pridėjo garsiausių Holivudo aktorių būrį – „Debesų žemėlapyje“ pasirodo Halle Berry, Hugh Grantas, Jimas Sturgessas, Susan Sarandon ir kiti. Galiausiai kompanija „Warner Bros.“ Išsipirko kino juostos platinimo teises Šiaurės Amerikoje ir taip papildė dalį biudžeto, tačiau pagrindinės lėšos buvo surinktos iš pavienių investuotojų.
 
Po itin sėkmingo debiuto Toronto kino festivalyje ir pasipylusių itin teigiamų apžvalgų, panašu, kad filmu netikėjusios didžiosios kino studijos tik pačios pakišo sau koją, mat „Debesų žemėlapis“ vadinamas vienu originaliausių filmų kino istorijoje ir neabejotinai taps pretendentu į prestižinį „Oskarą“.
 
Daugiau informacijos ir vaizdinės medžiagos apie filmą rasite tinklalapyje www.debesuzemelapis.lt bei „Debesų žemėlapio“ svetainėje „Facebook“ tinkle http://www.facebook.com/DebesuZemelapis.
 
Užburiančio kino reginio „Debesų žemėlapis“ premjera Lietuvoje – lapkričio 23 dieną.

Filmo „Debesų žemėlapis“ lietuviškai titruotas anonsas:
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top