Now Reading
Knygų pusryčiuose – pasaulis, kuriame karaliauja fantazija (konkursas)

Knygų pusryčiuose – pasaulis, kuriame karaliauja fantazija (konkursas)

Knygų pusryčiuose - pasaulis

Laikas.lt

Regis, yra knygų, kuriuose vyksta savas, slaptas gyvenimas. Kaip kitaip būtų galima paaiškint tai, jog kaskart atsivertus jose galima rasti ką nors naujo, pasikeitusio? Jose virtuvės kvepia skanumynais, lovos pilnos minkštų patalų, rytai – ilgi ir tingūs, kieme – gausybė užkaborių, labai tinkamų žaidimams.

Tiems, kurie bent kartą rankose laikė Sven Nordqvist knygas apie Petsono ir Finduso nuotykius, visa tai labai gerai pažįstama. Leidykla „Nieko rimto“ spalvoto rudens proga išleido dar vieną – „Petsonas stovyklauja“.

Taigi dėdulės Petsono sodyboje sunku atsispirti visiems sandėliukams, palėpėms, podėliams, kamaraitėms, mažoms beribio talpumo spintutėms, kur tikrai slepiasi ne vienas dėmesio vertas daiktas ir jaukiai įsikūrusios viską stebi muklos (apie jas daugiau knygoje „Kaip Findusas, būdamas mažas, ėmė ir prapuolė, „Nieko rimto“, 2010 m.). Tarkim, ir ta „žalia dešra“, kurią visai netikėtai radęs katinėlis Findusas spėja su ja nusiristi žemyn nuo laiptų. „Dešra“ nepaprasta – iš jos galima išvynioti medžiaginį namelį!

Dideli netruks suprasti, kad su tuo nameliu labai smagu patraukti kelionėn (pavyzdžiui, prie Kalnagūbrio, apie kurį taip ilgai svajota). Taigi šįkart Petsonas ir Findusas (kurie ir šiaip niekad nesėdi ramūs) susiruošia į tikrą žygį – su „žalia dešra“, meškerėmis, paslaptingu dėdulės išradimu, puodukais, arbatinukais ir… Dešimčia vištų, kurios jokiu būdu nesutinka likti namuose. Bet kurgi su jomis?..

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žaismingas ir išradingas švedų rašytojas bei iliustratorius Sven Nordqvist siūlo nepasiduoti jokiems trukdžiams. Jei neišeina palikti namų, kodėl to medžiaginio namelio nepastačius kieme, o pažvejoti galima čia pat ežere (galbūt čia jau seniai laukia milžiniškas laimikis), ir niekas netrukdo sukirsti iškylos pusryčių ant kalvelės, už dirbtuvių. O jei vaizduotė lakių lakiausia, tai smalsiam ir pašaipiam kaimynui galima papasakoti nepaprastų dalykų. „Bent jau turės rimtą istoriją. Anoks čia įdomumas tauzyti, kad kažkas nakvoja palapinėje savo sode“ – šmaikštauja Petsonas ir čia pat sukurpia šį tą įspūdingo.

Laimėkite šiuos nepaprastus Petsono ir Finduso nuotykius konkurse čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top