Now Reading
Arklių kautynės – barbariškos tradicijos Kinijoje (foto)

Arklių kautynės – barbariškos tradicijos Kinijoje (foto)

Arklių kautynės – barbariškos tradicijos Kinijoje (foto)

Ekodiena.lt

„Barbariškas ir žiaurus žirgų pasirodymas buvo surengtas Kinijos provincijoje. Arklių kautynės vainikavo derliaus nuėmimo šventę, kuri vyko Guangxi provincijoje”, – rašoma portale dailymil.co.uk.

Susirinkusi vyrų minia šukavo iš džiaugsmo ir plakimu bei šūksniais bandė dar labiau aštrinti eržilų kovą. Šie du eržilai vienas kitą kandžiojo ir talžė kanopomis.

Žirgų kautynės yra gan populiari kasmetinė šventė Kinijoje ir dar keliose Azijos šalyse, švenčiama jau daugiau nei 500 metų. Eržilai vienas kitą kandžioja ir daužo kanopomis.

Pirmiausia, norint, kad eržilai įnirštų, jiems atvedama viena kumelė. Dažniausiai žirgai dėl jos pradeda kautis, o žiūrovams telieka stebėti tolimesnę eigą. Jei atsitinka taip, kad kova dėl kumelės neprasideda, tada imamasi dar grubesnių priemonių: eržilai gąsdinami, plakami rimbais arba šaudoma į orą.

PETA (Gyvūnų apsaugos organizacija) šioje situacijoje nelabai ką galėjo padaryti. „Didingų gyvūnų kankinimas vardan pramogos yra apgailėtinas. Tradicija niekada nepateisins žiaurumo ir neturės vietos civilizuotoje visuomenėje”, – sakė atstovas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Arklių kovos uždraustos jau beveik visame pasaulyje, tačiau jos vis dar klesti Filipinuose, Indonezijoje, Pietų Korėjoje, Kinijoje.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top