Now Reading
Po bažnyčios skliautais skambės klasikinės arijos ir kūriniai vargonams

Po bažnyčios skliautais skambės klasikinės arijos ir kūriniai vargonams

Po bažnyčios skliautais skambės klasikinės arijos ir kūriniai vargonams

Šį šeštadienį, liepos 31 d., 18 val., koncertų ciklas „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ vokalinės muzikos gerbėjus kviečia į soprano Mildos Narsevičiūtės ir vargonininkės Indrės Gerikaitės koncertą.

Koncerto programoje skambės W. A. Mozarto „Laudate Dominum“ iš mišių C-dur , „Laudamus Te“ iš mišių c-moll ir „Alleluia“ bei „Tu virginum corona“ iš moteto „Exultate, jubilate“. Dainininkė taip pat atliks V. Bellini ariją „Per pieta bell‘ idol mio“ ir Normos kavatiną iš operos „Norma“. Koncertą taip pat papuoš J. S. Bacho Preliudas ir fuga h-moll, BWV 544 ir choralas „Allein Gott in der Höh‘ sei Ehr“, BWV 664 vargonams.

Indrė Gerikaitė vargonus studijavo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje (prof. L. Digrio klasėje). Studijas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), kur 2007 m. baigė vargonų magistrantūrą. I. Gerikaitė dalyvavo profesorių L. Lohmann, G. Bovet ir kt. meistriškumo kursuose. Solo, taip pat su įvairiais solistais ir chorais ji koncertavo Lietuvoje, Belgijoje, Ispanijoje, Vokietijoje. 2004 m. I. Gerikaitė tapo J. Naujalio jaunųjų vargonininkų konkurse III premijos laureate. 2008 m. II-jame Jono Žuko vargonininkų konkurse pelnė II-ąją premiją ir specialųjį Latvijos vargonininkų gildijos prizą. 2007 m. ji dalyvavo tarptautiniame M. K. Čiurlionio vargonininkų konkurse. Šiuo metu I. Gerikaitė dirba Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčios vargonininke, vadovauja bažnyčios chorui.

Milda Narsevičiūtė (sopranas) mokytis dainuoti pradėjo padedama muzikos mokytojos S. Skurulskienės. 1980 ir 1982 m. tapo TV konkurso „Dainų dainelė“ laureate. 1998 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo studijų programą (doc. J. Čiurilaitės kl.) ir įgijo solistės kvalifikaciją. 2001 m. tobulinosi italų pedagogo doc. V. Terranovo dainavimo kursuose, vykusiuose Austrijoje. Dabar gieda mišiose ir rengia koncertus Lietuvos bažnyčiose. Dainuoja J. S. Bacho, W. A. Mozarto, F. Schuberto ir kitų kompozitorių kūrinius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šis koncertas priklauso VU Kultūros centro organizuojamiems koncertams „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“. Dalis šių koncertų yra skirti VU Šv. Jonų bažnyčios vargonų atstatymo 10-mečio (2000—2010) sukakčiai paminėti. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top