Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas. Blynų tortas

Sekmadieninis Jurgos receptas. Blynų tortas

Sekmadieninis Jurgos receptas. Blynų tortas

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome šėštąjį Jurgos blyną, o tiksliau – netgi visą blynų tortą.

Ingridientai:

Blynams:

2 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
Truputi aliejaus, druskos,
Cukraus ir vanilės esensijos pagal skonį

Pertepimui:

1 stiklinės grietinės
50 ml. vyno (¼ stiklinės)
Cukraus pagal skonį
Šviežių arba šaldytų braškių

Gaminimas:

Na, visų pirma, pasidarykite blynų tešlą. Turbūt visi moka: į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieną, sudėkite miltus, įberkite drukos, cukraus ir gerai viską išplakite. Pabaigoje įpilkite truputį aliejaus bei vanilės esencijos ir dar kartą viską geria išplakite. Atkreipkite dėmesį į tai, kad šį kartą tešla turi būti šiek tiek skystesnė nei paprastų (mažų) blynų ir šiek tiek tirštesnė nei lietinių.

Įkaitinkite keptuvę (tik jokiu būdu nepilkite aliejaus!). Į įkaitintos keptuvės vidurį pilkite šaukštą tešlos ir išlyginkite, kad būtų gražus apskritimas. Tokiu būdu iškepkite visus blynus. Man nesigavo, kad jie būtų vienodo dydžio, bet taip netgi linksmiau atrodė.

Kai jau turime visą kalną gražių ir gradžiai kvepiančių blynų, metas pasiruošti pertepimą! Į dubenėlį sudėkite grietinę, cukrų (man kuo daugiau – tuo skaniau), supilkite vyną ir viską gerai išmaišykite (kol nebesijaus cukraus kristalėlių).

Dėkite į lėkštę blyną, jį patepkite pasiruoštu pertepimu, ant viršaus dėkite dar viena blyną, vėl pertepkite ir t.t., kol bus pakankamai didelis torčiukas. Šiek tiek suslėkite.
 Ant viršaus labai skanu šviežios ar šaldytos braškės (priklausomai nuo sezono).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Viskas! Skanaus!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top