Now Reading
Susitikimas su Adele „Gargare“ (interviu, foto)

Susitikimas su Adele „Gargare“ (interviu, foto)

Susitikimas su Adele „Gargare“ (interviu

Kornelija Jasiūnaitė
Jauti.lt

Spalio 27 dienos vakarą Kauno „Gargarą“ aplankė Girmantė Vaitkutė su programa „Meeting with Adele“. Scenoje skambėjo geriausios britų atlikėjos dainos – pradedant senesniais kūriniais „Hometown Glory“ ar „Chasing Pavements“, baigiant naująja Džeimso Bondo tema „Skyfall“ ar superhitu tapusia „Rolling in the Deep“. Įspūdingu vokalu ir lyriškomis dainomis džiuginusi publiką atlikėja vakarą baigė sėdėdama ant scenos krašto apsupta gausaus gerbėjų būrio, o atsisveikindama pažadėjo sugrįžti labai greitai. Iškart po bis’o nubėgome į užkulisius užduoti keleto klausimų atlikėjai.

Puikus pasirodymas! Kaip jaučiatės koncertuodami Kaune?

Mes jau antrą kartą čia su Adele projektu. Ir praeitą kartą buvo faina, ir dabar (šypsosi).
 
Kodėl pasirinkai būtent Adele?

Tai ne pirmas projektas, kurio metu atlieku garsių atlikėjų dainas. Iš pradžių buvo Whitney Houston, dabar Adele. Mintis dainuoti jos kūrinius atėjo su atlikėjos populiarumo banga. Sėdėjom mes su Marium Užupy ant suoliuko ir sakom: „Gal pabandom?“.
 
Tai jūsų sprendimui įtaką visgi padarė šios atlikėjos fenomenalus populiarumas?

Na, iš tikrųjų pasirinkom ją dėl labai gražios muzikos. O ir niekas daugiau nebuvo sugalvojęs tokio projekto iki mūsų.
 
Kaip tau pačiai pasirodė, publika labiau vertina naujai iškeptos atlikėjos Adele dainas ar ilgus metus žibėjusios legendos Whitney Houston?

Man labai džiugu, kad didelė dalis žmonių į mano koncertus eina ne dėl žvaigždės, kurios projektą tuo metu darau, o dėl manęs pačios ir mano balso. Whitney Houston ir Adele pritraukia gana skirtingas auditorijas. Tiek vienu, tiek kitu atveju žmonių susirenka daug. Džiaugiuosi, kad abi programos yra mėgstamos ir lankomos.
 
Ar atsimeni tą kartą, kai pirmąsyk užlipai į profesionalią sceną?

Labai gerai atsimenu! Tai buvo 2010 metų balandį, per tradicinį „Kino pavasarį“ Vilniuje. „Tamsta“ klubo merginos pasiūlė man surengti pasirodymą pavadinimu „Gerų filmų – garsios dainos“. Ten atlikau 10 dainų iš tokių filmų kaip „Pearl Harbor“, „Titanikas“, „Kill Bill“ ir pan. Su manim tąsyk gitara grojo Juozas, su kuriuo koncertuojame ir šiandien. Buvo labai gražus koncertas ir kartu pirmas mano pasirodymas didesnėje scenoje. Studijų metais taip pat dainuodavau, kadangi studijavau džiazinį dainavimą, tačiau ne prieš tokias dideles auditorijas.
 
Kokius atlikėjus labiausiai mėgsti ir į kokius stengiesi pati lygiuotis?
 
Kai pasakysiu – nustebsit. Mane įkvepia labai įvairi muzika: mėgstu Michael Jackson, Sting, „Coldplay“, žinoma, Whitney Houston ir dar daug labai skirtingų atlikėjų.  Iš tiesų, aš į nieką nesilygiuoju. Man labai gražu, kai žmogus yra savitas ir dainuoja taip, kaip jam patogu. Geriausias dalykas yra, kai žmogui lengva dainuoti, kai jis gali dar aukščiau ir dar geriau ir kai nesistengia padainuoti taip, kaip kažkas kitas.
 
Gal galėtum šiek tiek prasitarti apie savo tolimesnius planus?

Planų tikrai yra. Sekite informaciją mano naujoje „Facebook“ paskyroje. Galiu tik pasakyti, kad planuoju sudalyvauti šių metų „Eurovizijos“ atrankoje su savo kurta daina (labai lauksiu jūsų palaikymo!).
 
Kokia dar muzikine veikla užsiimi be dainavimo „Meeting with Adele“ projekte? 

Didžiausia muzikinė veikla šiuo metu yra mokslai Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, magistrantūroje. Ne tik vokalinio dainavimo, bet ir profesinės muzikos pedagogikos. Semiuosi patirties dirbdama su vaikais, paaugliukais – vienoje mokyklų dėstau muziką. Taip pat bandau kurti savo dainas. Dar dainuoju „Sounds in G“ chore bei naujame labai smagiame projekte „Voice Lab“ ir, aišku, „Bekešo vilkuose“.
 
Tai su „Bekešo vilkais“ dar tęsiat savo bendrą kūrybinę veiklą?

Taip! Ir netgi planuojam išleisti albumą! Jau nuo lapkričio pabaigos pradėsime įrašinėjimo darbus.
 
Ir albumo dainoms tekstus rašysi pati?

Didesnei daliai taip.
 
O ar lieka laiko laisvalaikiui? Kaip labiausiai mėgsti jį leisti?

Labai mėgstu miegoti, skaityti knygas, klausytis muzikos. Kartais, kai ateina įkvėpimas, gaminu maistą, kepu pyragus ir važiuoju pas mamą valgyti plovo, kadangi, kaip žinia, viena gyvenu jau 5 metus. Esu vieniša, vaikų neturiu, mano numeris 8614… (juokiasi).
 
Gal turite planų iš Lietuvos bėgti į užsienį?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Į Kaliningradą!“, sušunka vienas iš grupės narių.

Yra nerealių planų ir svajonių, bet kol kas tik tiek.
 
Gerbėjų dėmesio netrūksta? Niekas po koncerto nerėkia, kad nori nuo tavęs vaiko? 

Ar man netrūksta gerbėjų dėmesio? Ne, nieks nerėkia, bet aš ir džiaugiuosi dėl to. Dažniausiai žmonės prieina civilnai ir pasako ką nors mielo, malonaus, taip mane labai pradžiugindami. Aš pasakau jiems „Būkit laimingi“, mes draugiškai pasišnekam.
 
Ačiū už atsakymus.

Tai Tau ačiū už klausimus.

Daugiau nuotraukų iš „Meeting with Adele“ koncerto Kaune, rasite jaunimo tinklaraštyje Jauti.lt.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top