Now Reading
Jūros šventėje — tarptautinė gatvės cirko fiesta „Stebuklų šalis“

Jūros šventėje — tarptautinė gatvės cirko fiesta „Stebuklų šalis“

Jūros šventėje — tarptautinė gatvės cirko fiesta „Stebuklų šalis“

Didžiausias ir ilgus metus gyvuojantis Klaipėdos miesto festivalis „Jūros šventė“ šiemet pasipildo dar viena kokybiška pramogų rezidencija: trims dienoms „Memelio miesto“ teritorijoje įsikurs analogų Pabaltijo šalyse neturinti tarptautinė cirko ir gatvės menų fiesta „Stebuklų šalis“. Naktiniu festivalio alsavimu rūpinsis „Švyturio menų dokas“, pirmą kartą istorijoje rengiantis „Jūros šventės Afterpaty“.

Pasak VšĮ „Meno kodas“ atstovų, liepos 30—rugpjūčio 1 dienomis Klaipėdos laukia išties įdomi pažintis su ilgamete patirtimi paremtu ir gilias tradicijas puoselėjančiu senosios Europos festivalio žanru, pirmąkart pristatomu ne tik Lietuvoje, bet ir Pabaltijo valstybėse. Keturiose festivalio scenose visas tris šventės dienas savo pasirodymais „Stebuklų šalį“ kurs pripažintos artistų trupės iš 10 pasaulio valstybių, pradedant Australija, Japonija ir Izraeliu, baigiant kaimynais latviais ir lenkais.

Aukšto lygio meno spektakliai, kabaretas, pantomima, šokis, komedija, klounada, žongliravimas, akrobatika, kūrybinės dirbtuvės ir edukaciniai užsiėmimai vaikams bei suaugusiems, finaliniai ugnies ir muzikos šou — tik dalis „Stebuklų šalies“ dvasios, kurioje žiūrovai kviečiami tapti pagrindiniais veikėjais.

Vienu svarbiausių festivalio išskirtinumų organizatoriai įvardija jos programą — pastaroji sudaryta taip, kad lankytojas, patekęs į „Stebuklų šalį“, galės pats ją susikurti kiekvieną kartą savaip.

Festivalio tinklelį taip pat papildys „Švyturio menų doke“ įsikursianti populiaraus TV3 projekto „Lietuvos talentai 2010“ filmavimo aikštelė. Organizatoriai juokavo, jog kiekvieno talentingo „Stebuklų šalies“ lankytojo laukia galimybė ne tik stebėti didelio susidomėjimo sulaukusio šou filmavimus, bet ir tapti naująja projekto žvaigžde.

Dar viena netikėtumas — šiemet, pirmą kartą „Jūros šventės“ istorijoje, „užsidegs“ naktinės festivalio šviesos. Naujoji kultūrinė erdvė „Švyturio metų dokas“ visus kvies nepalikti nutilusio miesto ir iki ryto tęsti šventinį siautulį „Jūros šventės Afterparty“ ne tik vidinėse Doko erdvėse, klausantis gyvo garso koncertų, bet ir vidinėje Doko lauko zonoje, ant marių krantinės įsikūrusiuose restoranuose, mėgaujantis lengvomis DJ‘ų miksuojamomis melodijomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pirmajame „Jūros šventės Afterparty“ vakarėlyje liepos 30 d. žiūrovams bus dar kartą pristatytas įspūdingas projektas NO Djs (Michael Jackson Smashed Up) su popkaralių genealiai įkūnijusiu jaunuoju Donatu Montvydu bei Viktoru Diawara Vee.

Antroji Afterparty naktis pašvęsta tikram lietuviškam rokui ir jo vėliavnešiams legendiniams „BIX“. Ne itin dažnai koncertuojantys muzikantai žada surengtį patį „rokiškiausią“ Jūros šventės koncertą, kuriame skambės geriausi grupės kūriniai. Užtenka pridėti tik tiek, jog kažkada viename Vokietijos klubų „BIX“ „apšildė“ tuomet dar nežinomas „Nirvana“ kolektyvas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top