Now Reading
Kinijoje policija sustabdė sunkvežimį, į skerdyklą gabenusį 500 kačių (foto)

Kinijoje policija sustabdė sunkvežimį, į skerdyklą gabenusį 500 kačių (foto)

Kinijoje policija sustabdė sunkvežimį

Ekodiena.lt
Parengta pgl. Dailymail.co.uk

Vaizdas šokiruojantis: katinėliai sukimšti į surūdijusius narvelius. Taupumo sumetimais, į kai kuriuos narvelius sukimšta tiek kačių, kad jos neturi galimybės net atsistoti – tiesiog guli viena ant kitos suspaustos.

Kitos nelaimėlės, pritrūkus narvelių, tiesiog sumestos į maišus, per kurių plyšelius bando gaudyti orą. Visos katės išbadėjusios ir ištroškusios. Paradoksalu – po keleto valandų jos pačios galėjo tapti restorano delikatesu.

Manoma, kad daugelis kačių turi šeimininkus, jos tiesiog buvo gaudomos gatvėse taip vadinamų kačių grobikų. Taip sugautos katės dažniausiai kurį laiką yra tiesiog uždaromos narvuose, jos gyvena be maisto ir vandens, kol „krovinys“ pilnai neužsipildo. Kovotojai už gyvūnų teises griebiasi už galvų – greičiausiai griebiatės ir jūs.

Šios katytės buvo išgelbėtos laimingo atsitiktinumo dėka, kai policija Xuzhou, Rytų Kinijos mieste tiesiog sustabdė sunkvežimį įprastiniam patikrinimui. Policininkai, išgirdę įtartinus garsus, sklindančius iš sunkvežimio priekabos, paklausė vairuotojo, ką šis gabena. Vairuotojas atsakė, kad gabena pilną krovinį triušių.

Tačiau, policininkams suabejojus vairuotojo žodžiais, krovinio turinys buvo patikrintas, o rezultatai – daugiau nei nustebino. Pilna priekaba narvelių ir maišų su katėmis.

Neįtikėtina, tačiau sunkvežimio vairuotojas įstatymų nepažeidė – Kinijoje nėra draudžiama valgyti kačių mėsą ar parduoti gyvūnus į skerdyklas.

Laimei šį sunkvežimį sustabdė policininkai, kurie yra neabejingi gyvūnų mylėtojai. Jie susisiekė su vietos gyvūnų teisių gynėjais. Tarp vairuotojo ir gyvūnų teisių atstovų vyko derybos. Galiausiai vairuotojas sutiko savo krovinį parduoti už 3 500 juanių (apie 1 500 litų).

Išgelbėtos katytės iškart buvo pamaitintos ir pagirdytos. Greitu metu jos ras naujus namus ar grįš pas savo buvusius šeimininkus.

Kinijoje kačių mėsos valgymas giliai įleidęs šaknis, turi ilgą istoriją. Nepaisant aktyvaus gyvūnų teisių judėjimo, kai kuriose Kinijos srityse kačių mėsa vis dar laikoma delikatesu.

Vieno restorano meniu galima aptikti patiekalą „Tigro ir drakono mūšis“. Spėkite ką valgysite, pasirinkę iš meniu šį gardumyną? Jums patieks karštą puodą, kurio viduje bus sumaišyta katės ir gyvatės mėsa.

Pietiniame Guangdong regione kačių mėsa taip išpopuliarėjo, kad restoranai už katieną plešia didžiulius pinigus. Žinoma, iš siaubo dreba visos šio regiono katės. Restoranai ieško tiekėjų, kurie „maistą“ atgabentų iš kitų vietų, nes, matyt, vietinės katės jau visos iškeptos ar išvirtos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tai reiškia, kad sugauti katinėliai (dažniausiai ir naminiai, ir valkataujantys gatvėse) gabenami ilgus atstumus be maisto ir vandens. Nemažai gyvūnų tikslo nepasiekia, nugaišta dar iki pristatymo vietos.

Projektas dėl gyvūnų apsaugos Kinijos vyriausybei buvo pristatytas pernai, tačiau jokių sprendimų nepriimta.

Alan Knight, iš organizacijos Tarptautinis gyvūnų gelbėjimas, sakė: „Kinijos gyvūnų gerovės praktika – bedugnė. Tai labai turtinga šalis ir jie turėtų imtis priemonių, kad išsivaduotų iš viduramžių.“


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top