Now Reading
„Soul Box“ lapkričio programoje – muzikinė kelionė su svečiais iš Japonijos

„Soul Box“ lapkričio programoje – muzikinė kelionė su svečiais iš Japonijos

„Soul Box“ lapkričio programoje – muzikinė kelionė su svečiais iš Japonijos

Laikas.lt

Japonija, kitaip vadinama tekančios saulės šalimi, yra ko gero viena iš tolimiausių vietų, iš kur į Lietuvą koncertuoti atvyksta pasauliniu lygiu pripažinti elektroninės muzikos atlikėjai. Lapkričio 23 d., Vilniuje, klube „Soul Box“, vyks šiandieninę japonų muzikinę kultūrą atspindintis vakarėlis, kurio metu pasirodys jungtinis muzikinis projektas iš Didžiosios Britanijos ir Japonijos – „Kidsuke“. Vakarėlį palaiko moderniosios, populiariosios ir tradicinės japonų kultūros „nowJapan“ festivalio organizatoriai, kuris, jų nuomone, puikiai atskleis kol kas kukliai Europoje propaguojamą moderniąją Tolimųjų Rytų kultūrą.

„Kidsuke“ – muzikinis projektas gimęs 2010 m., „Red Bull Music Academy“ metu, kuriame susitiko abi šio muzikinio projekto pusės – Kidkanevil (Didžioji Britanija) ir Daisuke Tanabe (Japonija). Adekvačių projektų gyvam „Kidsuke“ skambesiui pasaulyje tiesiog nėra. Tarp šiuolaikinių elektroninės muzikos temų pasigirsta vaikystę menantys skambesiai, kurių metu jautiesi, tarytum būtum fantastiniame žaislų fabrike arba į meno pasaulyje populiaraus glitch skambesį įsiterpia senos japoniškos dainos, neharmoningos vokalinės linijos – visa tai sukuria nepaprastą ir netipinę vakarėlio nuotaiką. Tačiau kūrėjų tikslas yra priversti muzikos mylėtojus nesiaiškinti kur vienas ar kitas garsas jiems girdėtas, o paskatinti žmones bent minutėlei stabtelti ir pajusti meilę muzikai. „Mūsų muzika primena klausytojams, kad kadaise visi buvome jauni, o reikalai ir problemos buvo kur kas paprastesnės.“kartą pasakojo „Kidsuke“.
 
Visą lapkritį Europoje viešiantys muzikantai į savo muzikinę kelionę pritraukia galybę melomanų. Drauge su „Kidsuke“ vakarėlio metu pasirodo ir viešnia iš Japonijos, savo muzikinius gėbėjimus pristatnti „Jealousguy“ pseudonimu. Šio išskirtinio trejeto pasirodyme Vilniuje skambės ambient, jazz, folk ir eksperimentinės elektroninės mišinys, kurį papildys speciali vizualizacijų programa.
 
Kartu su užsienio svečiais programoje – du intelektualiosios elektroninės muzikos skleidėjai Lietuvoje: „Mondayjazz“ iniciatyvos autorius Tadas Quazar ir „ZIP FM“ radijo laidos apie šiuolaikinę miesto muziką, „Despotin Beat Club“ vedėjas – Marius Bedim.
 
Muzikinis projektas „nowJapan: Kidsuke“ – lapkričio 23-ią klube „Soul Box“, Vilniaus g. 33/Palangos g. 4.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top