Now Reading
Didėja 3D priešininkų gretos

Didėja 3D priešininkų gretos

Didėja 3D priešininkų gretos

Holivudas užsikrėtė 3D manija -— per artimiausius du metus šią technologiją ketina naudoti net 60 filmų. Tačiau jau buriasi maištininkų būrys, dėl kurio industrijai nebus taip lengva peršokti į trečiąją dimensiją.

Kaip rašo „The New York Times“, keletas įtakingų režisierių viešai išpeikė 3D technologiją neseniai vykusioje „Comic Con“ konvencijoje San Diege. „Užsidėjus 3D akinius, viskas patamsėja“, sakė J. J. Abrams, kurio režisuotas „Žvaigždžių kelias“ apsiribojo įprastomis dviem dimensijomis.

2D: tarsi nutapyta

Šiemet pasirodysiančio filmo „Miško trobelė“ prodiuseris Joss Whedon patikino mėgstantis 3D, tačiau sakė, jog savo naujausiame darbe šios technologijos taikyti nenori. „The Escapist“ pacitavo Whedoną sakant: „Kai kurie filmai, tokie kaip „Miško trobelė“, neturėtų būti 3D. Drew (rež. Drew Goddard) filmavo jį klasikiniu stiliumi, beveik senamadiškai. Mes tikimės sukurti vienintelį 3D nenaudojantį siaubo filmą, kad galėtume reklamuoti: 2D! Pamatykite, kaip daiktai juda skersai per ekraną! „Miško trobelė“ yra tarsi nutapyta! Ji sukels revoliuciją industrijoje“.

3D: brangus, sudėtingas procesas

Po milžiniškos „Įsikūnijimo“ sėkmės, vis daugiau kino teatrų įsidiegia 3D skaitmeninę technologiją, dėl kurios bilietai yra iki 5 dolerių brangesni. Industrijos vadovai teigia, kad 3D naudojantys filmai kino salėse uždirba maždaug 20 procentų daugiau lėšų.

3D filmo kūrimas yra brangesnis nei įprasto, kadangi reikalauja sudėtingesnių filmavimo būdų arba papildomų darbų daug efektų naudojančiuose filmuose. Tačiau papildomos išlaidos yra nedidelės, jei jas palyginsime su aukštesnėmis bilietų kainomis.

Režisieriai atstumia 3D

Nepaisant to, filmų kūrėjai vis dažniau atsispiria gundymams naudoti 3D. Dėl estetinių bei praktinių sumetimų, kai kurie režisieriai nenori viso filmo perkelti į 3D arba ilgai vargti filmuojant 3D kameromis, kurios vis dar nėra patikimai išmėgintos didelio masto filmuose, naudojančiuose sudėtingus kaskadininkų triukus. Trumpiau tariant, populiarėja nuomonė, kad tai daug darbo reikalaujantis procesas, kuris menkai pakelia filmo kokybę.

Kino teatruose lyderiaujančios „Pradžios“ režisierius Christopher Nolan nusprendė nenaudoti 3D šiame savo filme. „Kaubojų ir ateivių“ režisierius Jon Favreau sakė, kad jo 3D nedomina, kadangi šis filmavimo būdas reikalauja skaitmeninės kameros, o vesternams tinka tik kino juosta. Edgaras Wrightas, pagal komiksą pastatytos veiksmo komedijos „Skotas Piligrimas prieš pasaulį“ režisierius, savo filme irgi apsiriboja tik dviem dimensijomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sprendžia ir kino studija

Galiausiai, minios žmonių Comic Con konvencijoje džiaugsmingai sutiko artimai su režisieriumi Peter Jackson bendraujančio tinklapio „TheOneRing“ pareiškimą, jog naujausia J. R. R. Tolkieno knygos ekranizacija „Hobitas“ bus rodoma tik įprastiniu 2D metodu.

Visgi, sprendimus priima ne tik filmų režisiseriai, bet ir juos finansuojančios kino studijos. Anonimu norėjęs išlikti Holivudo industrijos atstovas teigė, jog „Hobito“ 3D versijos likimas dar nėra nuspręstas. Bet kuriuo atveju, galimas nutarimas naudoti 3D neturėtų labai liūdinti žiūrovų — juk, šiaip ar taip, jie turi pasirinkimo laisvę ir galimybę nueiti į įprastą seansą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top