Now Reading
Grožio eksperto patarimai renkantis šventinį makiažą

Grožio eksperto patarimai renkantis šventinį makiažą

Grožio eksperto patarimai renkantis šventinį makiažą

Alfa.lt

Kiekvienais metais, artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems, grožio ekspertai žarstosi patarimais, kaip pasipuošti per šventes. Labai svarbu ne tik pasirinkti spindinčius apdarus, bet ir prie jų priderinti tinkamą makiažą. Su naujausiomis šventinio makiažo tendencijomis supažindinti sutiko parduotuvių tinko „Douglas“ makiažo ekspertas Andrius Kličius.

Pagrindiniai akcentai:

Šį sezoną karaliauja porcelianinė oda, todėl pudra turi atitikti natūralią veido / odos spalvą. Ji turi būti nei per šviesi, nei per tamsi, kad nesimatytų makiažo. Darant makiažą, reikia pasirinkti vieną akcentą: akis arba lūpas – ką norite išryškinti.

Šiuo metu aktualus akių pravedimas, kuris padaro akis išraiškingesnes. Šiam efektui pasiekti yra begalė priemonių: nuo pieštukų, šepetėlių iki skysto akių kontūro. Rinktis galima pagal savo įgūdžius. Pieštukas labiau tinka darant „padūmavusių“ akių efektą, o skysta priemonė, ji ryškesnė, reikalauja įgūdžių, norint nubrėžti tiesią liniją.

Šešėlius reikia rinktis pagal akių spalvą ir pagal bendrą įvaizdį. Mėlynakėms tinka juoda, pilka ir ruda spalvos. Žalias akis išryškina baklažano spalva.

Šį sezoną populiarios matinės lūpų spalvos – tikra spalva be jokio blizgesio. Šventiniam makiažui puikiai tiks ir klasikinė raudona. Kaip taisyklingai pasidažyti lūpas: pirmiausiai šiek tiek papudruojame pačias lūpas (ilgiau išsilaikys dažai), lūpų kontūrą apvedame pieštuku, kurio spalva atitinka pasirinktą lūpdažį (labai tinka ir bespalvis) ir užtepame lūpdažį.

Jei akcentuojame akis, lūpas dažome kūno spalvos lūpdažiu arba bespalviu blizgesiu.

Paakiams rekomenduojama naudoti ne pudrą, bet specialias priemones. Pavyzdžiui, konsilerį. Tai daug skystesnės tekstūros priemonė su šviesą atspindinčiomis dalelėmis, paslepia defektus.

Kadangi šiais metais vyrauja natūralus įvaizdis, skaistalų reikia naudoti labai mažai. Tinka rausvos spalvos, švelniai rožiniai atspalviai, kurie suteikia gaivos ir atjaunina.

Nereikia pamiršti ir antakių. Šį sezoną vyrauja stori, paryškinti tinkamos spalvos pieštuku. Pastaruoju metu kosmetikos gamintojai specialiai antakiams ryškinti sukūrė šešėlius, kurie pamažu užkariauja moterų dėmesį.

„Douglas“ makiažo specialistės sukūrė tris šventinius įvaizdžius, kuriuos galite pasidaryti ir jūs.

1. Gyvatės žvilgsnis

2013 m. pasitinkame Juodosios vandens gyvatės metus, tad per šias šventes neabejotinai karaliaus stiprios, rafinuotos ir gundančios tarsi gyvatė moters įvaizdis. Jį sukurti galima ne vien drabužiais, bet ir išraiškingu vakariniu makiažu.

Svarbiausias jo akcentas – ryškios akys. Ši tendencija užkariavo aukštosios mados podiumus 2012 m. rudenį bei kol kas neketina trauktis ir 2013 m. pirmojoje pusėje. Ji unikali tuo, kad drauge su ja grožio pasaulyje suspindo pačios įvairiausios spalvos, tad ir Kalėdų ar Naujųjų metų vakarui bus galima rinktis pačius įvairiausius atspalvius: juodą, tamsiai mėlyną, žydrą, akvamarino, violetinį, pačius įvairiausius žalios spalvos tonus, aukso ir sidabro spalvas, perlamutrinį žvilgesį.

Greta ryškiaspalvių vokų šešėlių šiemet ypač madingas ir ryškus akių kontūras. Jis taip pat neprivalo būti juodas. Šventinį vakarą galimą drąsiai rinktis aukso ar sidabro spalvos kontūrą, eksperimentuoti mėlynos, žalios, netgi rožinės spalvos atspalviais.

Svarbu nepamiršti ir išraiškingų blakstienų. Jas galima ne tik paryškinti storinančiu blakstienų tušu, bet ir aukso ar sidabro dulkelėmis, mažučiais perliukais.

Kaip ir rudenį, per šių metų šventes vis dar galioja taisyklė – makiažas ryškus, bet ne vulgarus, todėl būtina įsidėmėti, jog, pasirinkus ryškų akių makiažą, verčiau veidą padengti natūralaus atspalvio matine pudra, o lūpas paryškinti matiniais lūpų dažais. Norint šiek tiek gaivesnio įvaizdžio, skruostus galima paryškinti skaistalais.

2. Naujieji 60-jų ritmu

Labiau vertinančioms subtilumą šiemet siūlomas britiškas retro stilius. Jį septintajame dešimtmetyje išpopuliarino britų aukštosios mados ikona Twiggy. Šiemet toks įvaizdis ir vėl madingas, o svarbiausia, kad jį sukurti išties nesudėtinga.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Svarbiausias tokio įvaizdžio akcentas – išraiškingas akių kontūras. Siekiant sukurti klasikinį septintojo dešimtmečio įvaizdį, galima rinktis juodą akių kontūrą, o norint paeksperimentuoti puikiai tiks įvairūs atspalviai.

Kuriant retro stilių nemažiau svarbu ir blakstienos. Geriausia jas padengti storinančiu blakstienų tušu.
Ypatingo švytėjimo šiam stiliui suteikia ir porcelianinė oda. Geriausia rinktis natūraliam odos atspalviui identišką ar puse tono šviesesnį makiažo pagrindą. Skruostus galima lengvai paryškinti rožinio atspalvio skaistalais.

Retro stiliaus makiažas ypatingas tuo, kad jis tinka tiek dienai, tiek vakarui. Dieną pasirinkus šviesaus atspalvio lūpų dažus arba blizgį, nesunku sukurti išties jaunatvišką įvaizdį. Šventiniam vakarui galima drąsiai rinktis taip madingus vyšnių arba sodriai raudonos spalvos lūpų dažus, kurie padės sukurti fatališkos moters įvaizdį.

3. Pakerėti valiūkišku žvilgsniu

Šiemet moterys šaudo žvilgsniu tarsi strėlėmis, o šios strėlės kone visų vaivorykštės spalvų. Naujųjų metų vakaras taip pat ne išimtis, o ir puiki proga išsiskirti. Tad makiažo ekspertai pataria tiesiog eksperimentuoti, ir kuo drąsiau – tuo geriau. Beje, šį sezoną ir toliau išlieka madingas dūminis makiažas. Tiesa, priešingai nei ankstesniais metais jo spalvos tapo švelnesnės, jis nebe toks ryškus.

Norint sukurti stulbinantį žvilgsnį nebūtina persistengti. Tam pakanka vieno itin ryškaus akcento, pavyzdžiui, ryškiaspalvio akių kontūro. Naujųjų vakarą jis gali būti pačių įvairiausių spalvų: oranžinis, žalias, mėlynas, violetinis, geltonas ar net skaisčiai rožinis. Prie pasirinktos akių kontūro spalvos galima derinti ir spalvotą blakstienų tušą. Jis gali būti tiek identiškas kontūro spalvai, tiek visiškai skirtingas, pavyzdžiui: geltoną akių kontūro spalvą galima derinti su sodriai mėlynu blakstienų tušu, ar mėlyną kontūrą derinti su aukso spalvos blakstienų tušu. Pasitinkant Naujuosius, 2013 metus, karaliauja laisvė ir moteriškas žavesys.

Norint suteikti šiam įvaizdžiui dar daugiau valiūkiško žavesio, spalvomis galima papuošti ir lūpas. Įprastus lūpų dažus galima pakeisti vokų šešėlių ir lūpų blizgio mišiniu. Taip lūpas galėsite padengti pačiais įvairiausiais tonais. Kiek sudėtingesnis, bet išties įspūdingai atrodantis – dvispalvis lūpų makiažas. Išorinius lūpų liniją padažykite tamsesnio atspalvio lūpų dažais, o artėjant prie dantų linijos patepkite šviesesnio atspalvio lūpų dažais. Iš lėto suliekite spalvas švelniai tapšnodamos permatomo lūpų blizgio teptuku, kol išgausite norimą efektą.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top